Menu Premium

World of Warcraft verliest 2,9 miljoen abonnees

Franky Mangal 07/05/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Veel spelers hebben de wereld van Azeroth verlaten. Activision Blizzard heeft naar aanleiding van de financiële cijfers over het eerste kwartaal van 2015 namelijk bekendgemaakt dat ze 2,9 miljoen World of Warcraft-abonnees zijn kwijtgeraakt. Het aantal actieve spelers daalt hiermee van tien naar 7,1 miljoen.

De terugval in abonnees is de grootste in een kwartaal sinds de lancering van World of Warcraft in 2004. Ondanks het verlies zijn de inkomsten van de MMO redelijk stabiel gebleven. Dit heeft te maken met een stijgend aantal spelers die gebruik maken van extra aangeboden diensten als cosmetische items en accountdiensten, alsmede met de verhoogde abonnementsprijs in sommige regio’s. De lancering van de WoW Token heeft overigens niks te maken met de terugval in abonnees, aangezien de periode na lancering van de WoW Token hierin niet is meegenomen.

Het is natuurlijk teleurstellend dat er zoveel abonnees gestopt zijn met spelen, zeker nadat de lancering van Warlords of Dreanor de grootste piek aan nieuwe aanmeldingen in de geschiedenis van World of Warcraft betekende. We hoeven in elk geval geen medelijden te hebben met Activision Blizzard, want titels als Hearthstone: Heroes of Warcraft en Destiny zijn een megasucces. Destiny telt op dit moment twintig miljoen actieve spelers, terwijl Hearthstone de dertig miljoen zelfs al is gepasseerd. Denk jij dat het wegvallen van zoveel abonnees het begin van het einde is voor World of Warcraft? Of blijft World of Warcraft de wereld van MMO´s nog wel even domineren? Discussieer erop los in de comments!

Bron: Eurogamer

World of Warcraft verliest 2,9 miljoen abonnees

World of Warcraft verliest 2,9 miljoen abonnees

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch