Menu Premium

WipEout blijft online ondersteund

Gamekings Redactie 18/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

WipEout blijft online ondersteund ondanks dat de studio die verantwoordelijk is voor de game, Sony Liverpool, de deuren heeft gesloten sinds 22 augustus. Op de Facebook van WipEout verscheen op 22 augustus het bericht dat Sony de deuren sloot van de studio en dat de Facebook pagina niet langer geüpdate werd door het team.

“We hebben genoten van elke game die we gemaakt hebben, van iedere minuut en van ieder van jullie. Blijf geloven, blijf houden van WipEout.”, was de treurige tekst die te lezen viel, gevolgd door een afbeelding van een soort ‘missing man’ formatie met de tekst: ”bedankt voor de herinneringen”, tamelijk duidelijke zaak dachten wij zo.

Maar gisteren verscheen de tekst “We. Are. Alive” met een afbeelding van WipEout, gelijk een brandend bat-sign uit The Dark Knight Rises. WipEout still lives. Kort daarna volgde een boodschap waarin werd verklaard dat hoewel Studio Liverpool gesloten is, men de hoop nog niet op moet geven: ”Het was een treurige dag, het einde van een tijdperk dat nooit zal worden vergeten. Terwijl we wachten op nieuws over de toekomst van WipEout zal online play nog steeds ondersteund worden en komen er ruim voldoende community evenementen, giften en goodies om naar uit te kijken!” Er wordt afgesloten met de hoopgevende tekst: “WipEout’s passie zal doorleven – samen zijn we sterker en samen houden we WipEout in leven!” Gevolgd door het nogal slappe “we <3 WO.”

Genoeg ruimte voor speculatie dus. Zal er ooit nog een nieuwe WipEout game komen? Of zal WipEout 2048 de laatste zijn in een meer dan tien jaar oude serie die zo knallend binnenkwam op de good old PlayStation?  Misschien blijft er alleen een klein groepje mensen over die de online community draaiende houden. Wat denk jij? Is WipEout wiped out? Of kunnen fans en trouwe werknemers de boel in leven houden?

WipEout blijft online ondersteund

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch