Menu Premium

Windows 10 UWP-applicaties deze zomer naar Xbox One

Samuel Boyd 17/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Microsoft is al een lange tijd bezig met het dichter bij elkaar brengen van Xbox One en Windows 10. Zo is er op Windows 10 een Xbox app en is het mogelijk om Windows 10-games naar je Xbox One te streamen. Een heel belangrijk onderdeel van het samenbrengen van deze platformen, zijn de UWP-applicaties. UWP verwijst naar het Universal Windows Platform, wat het mogelijk maakt om apps eenmalig te schrijven voor zowel Windows op tablets, PC’s en smartphones. De Xbox One moet echter nog aan dit lijstje toegevoegd worden. Op GDC 2016 heeft Microsoft meer laten weten over wat we de komende tijd precies kunnen verwachten.

Alhoewel UWP mogelijk heel aantrekkelijk is voor ontwikkelaars, is de huidige hoeveelheid UWP-applicaties niet bijzonder groot. Dit zou komen doordat ontwikkelaars het te veel werk vinden om de apps over te zetten, maar bovendien is Epic Games bijvoorbeeld bang dat het Microsoft teveel controle geeft over de PC markt. Op GDC 2016 stelt Jason Ronald, hoofd van de Xbox Advanced Technology Group, echter dat het universele platform wel goed is voor ontwikkelaars. Gezien een UWP-applicatie maar één keer geschreven hoeft te worden, zouden er lagere ontwikkelingskosten zijn en een breder publiek aangesproken kunnen worden.

Tijdens de conferentie is tevens bekendgemaakt dat UWP-applicaties in de loop van de zomer naar de Xbox One gaan komen. Dit betekent ook dat de Xbox Store en Windows Store samen gevoegd gaan worden in één. UWP-applicaties zullen ook verbeterd gaan worden voor de PC. Tot op heden was het namelijk niet mogelijk om videokaarten in SLI of CrossFire te draaien met UWP, dit moet echter in de komende maanden opgelost worden waardoor grafisch intensievere programma’s mogelijk worden binnen de Windows-omgeving.

Ronald benadrukt dat UWP ervoor moet zorgen dat gamers nog meer gaan gamen op Xbox Live. Wanneer zij thuis zijn, kunnen ze dit doen op de Xbox One of hun PC met Windows 10 en onderweg op hun Windows 10 tablet of smartphone. UWP draait volgens Ronald echter ook om vrijere keuzes voor ontwikkelaars: “Het zou niet moeilijker moeten zijn om een app op het ene platform uit te brengen dan op de ander.” Het moet met UWP dus nog steeds mogelijk zijn om een game te maken die exclusief voor één van de Windows-platformen uitkomt.

Microsoft komt over twee weken met hun jaarlijkse Build-conferentie, waar we hoogstwaarschijnlijk nog meer over UWP en de samenkomst van Xbox One en Windows 10 te horen krijgen. Zie jij toekomst in het Universal Windows Platform? Ga de discussie aan in de comments!

Bron: Business Insider

Windows 10 UWP-applicaties deze zomer naar Xbox One

Windows 10 UWP-applicaties deze zomer naar Xbox One

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch