Menu Premium

“Wii en Wii U zijn generaties op zich”

Gamekings Redactie 15/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Althans als we de head honcho van Sony, Shuhei Yoshida, mogen geloven. Hij vindt dat de laatste Nintendo consoles een aparte markt beslaan die buiten het werkgebied van de PlayStation 3 en Xbox 360 vallen.

“Personally, I have always thought Wii was in a generation of its own. I always thought PlayStation 3 and Xbox 360 are in the same generation, but Wii was not the same”, aldus Yoshida in een interview.

Hij vindt dat de focus heel anders ligt tussen de huidige generatie consoles. De PS3 en Xbox 360 zijn vergelijkbaar, omdat ze beiden de aandacht vooral hadden gelegd op high definition graphics en network services. De Wii daarentegen had voor zichzelf een nieuw stukje taart aangesneden en zodoende ziet Shuhei Yoshida het als “two generations going at the same time.”

Als je de visie van Yoshida deelt, ziet het er ook niet naar uit dat de Wii U zich gaat mengen in de huidige generatie, of de nieuwe console war gaat beginnen. Om de precieze woorden van hem erbij te pakken: “Wii U is the next generation of Wii. That I understand. To me, it’s its own generation.”

Op de vraag of de Wii U concurrentie is voor de next-gen PlayStation werd er beleefd gezegd dat Sony nog helemaal niet het bestaan van een nieuwe console heeft bevestigd.

Hoe zie jij de Wii en Wii U? Is het een generatie op zichzelf? Of zijn het gewoon consoles met een andere doelgroep en focus dan de apparaten van Sony en Microsoft?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch