Menu Premium

Werkt Valve aan de Steambox?

Gamekings Redactie 04/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Enkele geruchten afkomstig van interviews en andere bronnen leiden website The Verge tot de conclusie dat Valve mogelijk werkt aan een eigen console.

Het zou gaan om een apparaat waarop PC games gespeeld kunnen worden en dat toegang geeft tot Steam en misschien zelfs concurrerende diensten. Mogelijk zou er een manier verwerkt worden in het apparaat om biometrische gegevens, zoals de hartslag, te meten en te gebruiken als feedback voor games. Ook wordt er gespeculeerd over een controller die kan worden aangepast dankzij verwisselbare onderdelen, iets waarvoor Valve vorig jaar al een patent heeft aangevraagd. Meerdere hardware fabrikanten kunnen de ‘Steambox’ gaan produceren en game ontwikkelaars krijgen de vrijheid om zonder daarvoor te betalen games voor de console te maken, iets wat bij Nintendo, Sony en Microsoft nog wel geld kost.

The Verge vermeldt de volgende specificaties voor de Steambox: Core i7 CPU, 8GB RAM, en een NVIDIA GPU. Een bijna identieke combinatie van specs wordt genoemd door Greg Coomer, een mederwerker van Valve, in een tweet waarbij hij zelfs een foto plaatst.

De keuze voor een open platform vergelijkbaar met Google’s Android zou voortkomen uit een wantrouwen dat Valve’s medeoprichter, Gabe Newell, koestert jegens het gesloten systeem van Apple.

Als deze geruchten waar blijken te zijn, dan zou deze nieuwkomer het speelveld voor de grote consoles voorgoed kunnen veranderen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch