Menu Premium

Watch Dogs komt met de feestdagen naar alle consoles volgens geruchten

Gamekings Redactie 15/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als de titel Watch Dogs je niets zegt, heb je waarschijnlijk niet met je neus in de E3 van 2012 gezeten. Het goede nieuws is dat we deze Ubisoft game misschien dit jaar nog gaan beleven. Watch Dogs komt met de feestdagen naar alle consoles volgens geruchten.

Juni 2012, Los Angeles. De E3 van vorig jaar kende relatief weinig explosieve hoogtepunten. Ubisoft was degene die misschien wel de hoogste ogen gooide met hun line-up. Naast onder andere Far Cry 3, ZombiU en Assassin’s Creed 3 werd er een andere onverwacht spectaculair ogende game gepresenteerd. Watch Dogs is een nieuwe Intelectual Property (IP) van Ubisoft en is er een die onmiddellijk hoge verwachtingen schept. We zagen een trailer die aanvankelijk deed vermoeden dat het om pre-rendered footage ging. Het zag er zo ontzettend strak uit en de animaties waren zo realistisch dat velen geloofden dat de next-gen vroeg was gekomen.

In die trailer zien we hoe een, in een lange regenjas geklede, man door de druk bevolkte straten van een stad in de nabije toekomst loopt. Langzaam begint het besef te komen dat dit een stukje in-game en real-time gamebeelden betreft. Vervolgens leidt hij de omstanders af door met zijn mobiel hun mobieltjes te scramblen en hij loopt doodleuk langs de gedesillusioneerde bewaking van een club naar binnen. Daar klaart hij met zijn blote handen een gewelddadig klusje en loopt terug naar buiten waar zich later een shoot-out voltrekt in een stijl die niet zou misstaan in een goede misdaadserie of -film. BAM!

De kwaliteit van de graphics deed vermoeden dat dit een game is die exclusief voor PC en next-gen consoles bestemd is. Maar volgens geruchten komt Watch Dogs tijdens de feestdagen uit voor zowel de next-gen consoles als de current-gen consoles. Dit houdt wel in dat Watch Dogs er op de current-gen consoles natuurlijk op grafisch vlak zal moeten onderdoen voor de next-gen versie. Logisch. Daarnaast is het de vraag of er ook op andere gebieden concessies gedaan moeten worden. Neem nou een game als Call of Duty: Modern Warfare 3, die liep prima op de technologisch minder geavanceerde Wii afgezien van het gebrek aan grafisch detail. Echter ondersteunde de online multiplayer een kleiner aantal spelers per level. Als Watch Dogs op een soortgelijke manier uitpakt, dan wordt de versie op de next-gens gewoonweg een luxer en een iets completer pakketje.

Als we de geruchten voor waarheid aannemen, kunnen we ervan uitgaan dat iedereen Watch Dogs kan gaan beleven. Ongeacht je ‘m voor een current- of next-gen console aanschaft. Zou jij een next-gen console kopen om Watch Dogs in vol ornaat te kunnen spelen? Of vind je het allemaal wel goed en speel jij ‘m straks op een current-gen console.

Watch Dogs komt met de feestdagen naar alle consoles volgens geruchten

Watch Dogs komt met de feestdagen naar alle consoles volgens geruchten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch