Menu Premium

Volition wil hun team uitbreiden met 100 mensen

Gamekings Redactie 15/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volition is de ontwikkelaar die we kennen van series als Saints Row en Red Faction. Niet de minste namen en menig gamer is dan ook wel bekend met het bedrijf. De meest recente game van de hand van deze ontwikkelaar is het overwegend positief beoordeelde Saints Row IV en een vervolg schijnt al in de maak te zijn. Wellicht dat dit zo’n ambitieus project wordt dat de studio mankracht tekort komt, want Volition wil hun team uitbreiden met 100 mensen.

De ontwikkelaar stond tot enkele jaren geleden onder contract bij THQ. Nadat THQ in december 2012 failliet werd verklaard en al zijn studio’s moest verkopen, toonden veel bedrijven interesse in Volition. Uiteindelijk ging Koch Media uit Duitsland er met de rechten vandoor en sindsdien worden de games van Volition uitgebracht onder de vlag van Deep Silver, de game-tak van Koch Media. Sindsdien is Saints Row IV de enige game die de studio uit heeft gebracht, maar het nieuws dat zij willen uitbreiden doet vermoeden dat ze met iets groots bezig zijn.

Het nieuws over de uitbreiding kwam naar buiten toen Volition zijn subsidieplan aan de gemeente van Champaign presenteerde. In dit plan staat onder andere dat zij dus 100 mensen extra willen gaan aannemen. Tevens willen ze hun hoofdkantoor in de stad opnieuw gaan inrichten en als ze het extra geld wat zij nodig hebben niet toegezegd krijgen van de gemeente, gaan ze op zoek naar een andere plek buiten de stad. Volition zorgt voor nogal wat bedrijvigheid in de stad en dit maakt de kans groot dat Volition zijn zin gaat krijgen. Het aantal werknemers komt met deze mogelijke 100 nieuwe werknemers terecht op 300.

Als we de plannen van Volition mogen geloven, hebben ze grote ideeën voor de toekomst. Waar die 100 man extra voor nodig is, laat zich vooralsnog alleen raden, want de developer heeft na de release van Saints Row IV geen officiële aankondiging meer gedaan voor een nieuwe game. Inderdaad Saints Row V of toch een nieuw Red Faction-deel?

Volition wil hun team uitbreiden met 100 mensen

Volition wil hun team uitbreiden met 100 mensen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch