Menu Premium

Volition werkt aan mod tools voor Saints Row

Gamekings Redactie 18/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de manieren om de levensduur van je game te verlengen is mods maken en installeren. Modifications, oftewel aanpassingen aan een game, zorgen ervoor dat je nóg meer kunt, dan wat de ontwikkelaars oorspronkelijk voor je bedacht hebben. Alsof er in Saints Row nog niet genoeg te doen is, denken de makers van de franchise dat het nog beter kan. Volition werkt aan mod tools voor Saints Row, zodat het nog makkelijker wordt om je creativiteit los te laten.

Het is voor handige PC-gamers altijd al mogelijk geweest om hun games te voorzien van mods. Het maken van mods is echter niet voor iedereen weggelegd, maar het internet staat er vol mee. Soms worden mods zó populair, dat ontwikkelaars het oppikken en omarmen. Denk bijvoorbeeld aan de aankomende officiële release van DayZ, welke ooit als Arma 2 mod begon. Zo zijn er ook genoeg games waarin je zelf je levels kunt maken, zoals het maken van skateparken in de Tony Hawk games of de Map Editor in de Far Cry franchise. Ook aan de Saints Row games werd enthousiast geknutseld, maar allemaal door de community zelf. Dit wordt nu omarmd door de ontwikkelaar, Volition, door ze een handje te helpen met officiële mod tools voor Saints Row.

Jeff Thompson, verantwoordelijk voor het team dat de Saints Row games programmeert, zou hiermee bezig zijn. Een van de meest enthousiaste mensen in de community achter de franchise, IdolNinja, laat weten dat hij met nog een aantal anderen ondersteuning biedt om de mod tools zo goed mogelijk te maken. Met hun ervaring in het maken van mods en de kennis van Jeff Thompson komen er meerdere tools voor elk deel in de serie. Zo zou het mogelijk moeten worden om nieuwe kleding, nieuwe voertuigen, nieuwe wapens, nieuwe mensen op straat, nieuwe missies én nieuwe omgevingen te maken. Een hele waslijst, welke ervoor zorgt dat je met veel moeite, tijd en geduld een compleet eigen game zou kunnen maken. Ik ben benieuwd welke creaties we gaan zien. Een mooi gebaar vanuit Volition is het zeker.

Volition werkt aan mod tools voor Saints Row

Volition werkt aan mod tools voor Saints Row

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch