Menu Premium

Volgens een retailer verschijnt er dit jaar een Borderlands pre-sequel

Karim Shehata 07/04/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Borderlands is op dit moment de successerie van Gearbox Software. Waar de eerder erg populaire Brothers in Arms-franchise al jaren geen teken van leven meer vertoond, is het nu dus Borderlands wat de klok slaat bij deze studio. Nu komt er misschien best wel snel een nieuwe titel aan binnen deze franchise, want volgens een retailer verschijnt er dit jaar een Borderlands pre-sequel. Deze zou dan overigens alleen verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Als de informatie klopt die retailer GamePointsNow in handen heeft gekregen, verschijnt er dus geen next-gen versie van deze zogeheten pre-sequel. GamePointsNow kondigt het aan als de praktische waarheid, maar Randy Pitchford, CEO van Gearbox Software, zei laatst dat er nog niet werd gewerkt aan een sequel op de laatste Borderlands-game. Wel zegt de informatie die de retailer in handen heeft gekregen dat 2K Australia aan deze game werkt en dat het hier om een pre-sequel en dus niet om een sequel gaat.

De informatie die de website in handen heeft gekregen gaat overigens redelijk diep, want volgens de retailer speelt de game zich af op de maan van Pandora: Elpis. Daarnaast zijn de hoofdrollen in deze eventuele game weggelegd voor onder meer Athena The Gladiator, Wilhelm The Enforcer, Nisha The Lawbringer en Fragrap. Sommige van deze namen komen je misschien wel bekend voor: Wilhelm The Enforcer was bijvoorbeeld in actie te zien als eindbaas in Borderlands 2.

Vanwege de beredenering dat deze eventuele nieuwe Borderlands-game zich gaat afspelen op de maan van Pandora, kun je natuurlijk gaan spelen met de zwaartekracht. Ook moet je zuurstofpakketten op zien te sporen en te vinden, want heel veel lucht krijg je ook niet op de maan. Als deze gameplay-elementen daadwerkelijk allemaal in de voor nu nog zogenaamde nieuwe Borderlands-game zitten in combinatie met de oude gameplay, zou dit natuurlijk hilarische en ook tactische situaties kunnen opleveren. Volgens de retailer verschijnt de game dit jaar nog voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Laten we hopen dat de game bij een daadwerkelijke aankondiging of bevestiging van dit nieuws wél naar de PlayStation 4 en de Xbox One komt, want dat kan een game als Borderlands natuurlijk alleen maar ten goede komen.

Volgens een retailer verschijnt er dit jaar een Borderlands pre-sequel

Volgens een retailer verschijnt er dit jaar een Borderlands pre-sequel

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch