Menu Premium

Verkoop van de Xbox 360 in de UK haalt binnen enkele dagen de Wii in

Gamekings Redactie 27/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondanks dat de next-gen consoles nog binnen het jaar verschijnen, gaan de huidige consoles ook aardig over de toonbank. Naast dat er veel mensen alvast een spaarpotje aan het vullen zijn voor de PlayStation 4 en Xbox One worden hun voorgangers nog goed verkocht. Daarnaast moeten we natuurlijk Nintendo niet vergeten. Ze hebben met de Wii U nog niet compleet hun plek veroverd, maar de Wii is een daverend succes geweest. Toch lijkt het erop dat ze in Groot-Brittannië meer houden van Halo en Forza dan Mario en Zelda. De verkoop van de Xbox 360 in de UK haalt binnen enkele dagen de Wii in, iets dat een flinke prestatie is.

Er was reden voor een vreugdedansje bij Microsoft. Nadat jarenlang de Wii de best verkochte console was in Groot-Brittannië mag deze binnen niet al te lange tijd de troon afstaan aan de Xbox 360. De verkoopcijfers van Nintendo’s console worden steeds minder, terwijl de Xbox 360 nog niets aan populariteit verloren heeft. Natuurlijk zal het ermee te maken hebben dat liefhebbers van Nintendo ondertussen de overstap maken naar de Wii U, maar met de aankomende next-gen consoles zouden ook potentiële kopers van de Xbox 360 daarop kunnen wachten. De Wii is een groter succes geworden dan ze bij Nintendo ooit hadden durven dromen en het feit dat de Xbox 360 het nu beter doet is een hele prestatie.

Ondertussen is de Xbox 360 ruim 8,4 miljoen keer verkocht in Groot-Brittannië. Hiermee overstijgt de console de verkoopcijfers van niet alleen de Wii, maar ook de PlayStation 3 en Wii U gaan wekelijks minder over de toonbank dan de Xbox 360. Goed nieuws voor Microsoft, maar ze hebben nog een record om te breken. Om de allerbest verkopende console ooit te worden, moeten ze nog anderhalf miljoen meer exemplaren verkopen. Met een verkoopaantal van tien miljoen staat de PlayStation 2 stipt bovenaan als meest verkopende console in Groot-Brittannië. Een geluk voor Microsoft is dat ze nog even de tijd hebben om dat in te halen, gezien ze van plan zijn de Xbox 360 nog een aantal jaar te ondersteunen. Op de E3 2013 kondigden zij een nieuw model aan, qua uiterlijk gebaseerd op de Xbox One, dat later nog moet uitkomen. Het benieuwt mij of ze het gaan redden de Xbox 360 in Groot-Brittannië de best verkopende console ooit te laten worden.

Verkoop van de Xbox 360 in de UK haalt binnen enkele dagen de Wii in

Verkoop van de Xbox 360 in de UK haalt binnen enkele dagen de Wii in

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch