Menu Premium
Loading...

Velocity 2X verschijnt 3 september voor de PlayStation 4 en PS Vita

Karen Koch 05/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Velocity 2X verschijnt 3 september voor de PlayStation 4 en PS Vita en de ontwikkelaar heeft er vertrouwen in dan het de Game of the Year gaat worden. Velocity 2X is het langverwachte vervolg op de game Velocity Ultra en combineert twee verschillende soorten gameplay op unieke wijze. De game is namelijk zowel een puzzle-platformer met actie als een top-down shoot-’em-up. Hoe werken deze elementen in hemelsnaam samen? Daarvoor kan je de trailer van de game bekijken die vandaag is uitgebracht en hier is te checken!

De trailer biedt ons een kijkje binnen de high-speed en vooral explosieve gameplay van de aankomende game. Wat blijkt is dat je in de game jezelf door middel van twee verschillende methoden kan verplaatsen: of in je ruimteschip, of te voet. In het ruimteschip zal je je top-down over de wereld bewegen, terwijl je te voet jezelf juist in een 2D-platformer omgeving bevindt.

Waar ontwikkelaar Futurlab erg trots op is, zijn de epische bossfights. Het is namelijk mogelijk om tijdens een bossfight de boss binnen te dringen en hem van binnenuit helemaal te slopen. Dit wordt door de ontwikkelaar ook benadrukt als een gameplay-element waar zij zelf het meest enthousiast van werden tijdens de ontwikkeling. Met ook nog eens de mogelijkheid om door obstakels heen te tele-dashen, telepods te gooien en in 360 graden om je heen te schieten, belooft Velocity 2X explosiviteit en actie alom.

Futurlab blijft bij het statement dat Velocity 2X in ieder geval in hun ogen Game of the Year-waardige titel is. De gameplay-mechanismen die ze in Velocity 2X hebben gestopt heeft volgens Futurlab genoeg diepgang om zelfs de ambitie van sommige AAA-titels voorbij te streven. Tevens zijn ze ook erg blij met hun componist, Joris de Man, ookwel bekend van de Killzone soundtracks en hoopt de studio ook hiervoor goede kritieken te ontvangen. Ze eindigen hun persbericht met het gedurfde statement dat gamers alles van de visuals tot de user interface van de game geweldig zullen vinden.

Op 3 september komen we te weten of Velocity 2X daadwerkelijk Game of the Year-materiaal is. Op die datum komt de game uit voor de PlayStation 4 en de PS Vita. Een ding is zeker, Futurlab staat te springen om Velocity 2X naar de gamers toe te brengen.

Velocity 2X verschijnt 3 september voor de PlayStation 4 en PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch