Menu Premium

Valve ontkracht Steam Box console gerucht

Gamekings Redactie 09/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het gerucht dat Valve aan een console zou werken, de zogenaamde ‘Steam Box’, blijkt bullshit te zijn. Valve is namelijk bezig met de preparaties van de Big Picture Mode UI voor Steam, en zegt nog lang geen plannen te hebben voor het ontwikkelen van een console.

De inmiddels bekende ‘Steam Box’ bleek niets meer dan een testsysteem te zijn voor de voorbereidingen van Steam’s Big Picture Mode. “We zijn bezig met het prepareren van de Big Picture Mode UI, daarvoor bouwen we wat apparatuur om het op te testen” liet Valve’s Doug Lombardi weten. De apparaten worden gebouwd door Greg Coomer, hij verstuurde verschillende tweets over het testsysteem en plaatste een foto van de mini-pc die hij daarvoor bouwde. Sommigen gingen hierdoor geloven dat het softwarebedrijf aan een console zou werken.

Steam’s Big Picture Mode werd vorig jaar nog door Valve aangekondigd. Het zou om een programma gaan dat het mogelijk maakt om op een eenvoudige manier, games en dergelijke vanaf je PC of MAC te streamen naar elke TV of ander soort beeldscherm die je in jouw huis hebt staan. “Het idee erachter is dat je Steam mee kan nemen naar elke display die je tot je beschikking hebt. De getoonde mini-pc diende als testplatform voor dat programma”, aldus Doug. “We hebben als bedrijf altijd al dat soort apparaten gebouwd om onze software op te testen, al vanaf Half-Life 1. Het is een onderdeel van onze werkwijze” voegde Lombardi eraan toe.

Was het idee van de ‘Steam Box’ dan toch te mooi om waar te zijn? Voor degenen die er al op zaten te wachten is er nog een klein sprankje hoop, Valve heeft namelijk de mogelijkheid ervan nog niet uitgesloten. Het zou hoe dan ook erg interessant zijn om een nieuwe concurrent op de console markt te zien toetreden. Ik zou Valve in ieder geval van harte verwelkomen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch