Menu Premium

Valve laat gebruikers zelf Steam Controllers maken

Rik Koning 25/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Grofweg een half jaartje geleden kwam Valve, in samenwerking met verschillende hardware-partijen, met zijn Steam Machine op de markt. Het idee achter het platform was om een goedkoop en compact alternatief op de PC te bieden, dat ook vanaf de bank gebruikt kan worden. Tot nu toe wist het systeem echter niet bijzonder veel succes te behalen. Een van de grote kritieken was dat de bijzondere Steam Controller – een controller met twee trackpads in plaats van joysticks – niet bij iedereen even geliefd was. Daar hoopt Valve nu een oplossing voor gevonden te hebben.

Het was voor gebruikers al langer mogelijk om de controls van de Steam Controller te customizen, maar Valve gaat nu nog een stapje verder. Vandaag zijn namelijk de CAD-bestanden van de controller openbaar gemaakt, waarmee Valve het mogelijk maakt voor iedereen met de benodigde technische kennis een eigen versie van de Steam Controller te ontwerpen. Daarnaast kunnen mensen ook hun eigen accessoires maken om de controller nog verder uit te breiden.

De beschikbare bestanden bevatten alle zichtbare externe onderdelen. Valve wil mensen aanmoedigen om hun ontwerpen in 3D te printen en te delen met anderen. Eigenlijk proberen ze op deze manier dus een soort van modding community op poten te zetten voor de controller. Overigens mogen mensen zelfs hun designs verkopen, zolang Valve ze van tevoren goedgekeurd heeft. Wie weet kun je hier dus nog wel een zakcentje mee bijverdienen!

Bron: VG24/7

Valve laat gebruikers zelf Steam Controllers maken

Valve laat gebruikers zelf Steam Controllers maken

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch