Menu Premium
Loading...

Valve brengt grote update uit voor Steam Controller

Rik Koning 11/12/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Precies een maand geleden kwam de Steam Controller van Valve op de markt. De controller is bedoeld als oplossing voor mensen die hun PC-games op de TV willen spelen, bijvoorbeeld via een Steam Machine. De eerste reacties op de controller waren niet allemaal even enthousiast. Zo klaagden gebruikers over het feit dat slechts ongeveer één-vijfde van alle Linux-games op Steam te spelen waren met de Steam Controller. Een maand na de release komt Valve nu met de eerste grote update.

Middels deze update komt Valve met een groot aantal nieuwe features. Zo introduceerde het bedrijf achter Steam onder meer een touch-menu en aanpasbare instellingen voor de trackpad, wat het spelen van met name RTS-games en RPG’s een stuk gemakkelijker zou moeten maken. Tevens werd de support voor de gyro-functie uitgebreid, waardoor spelers meer gebruik kunnen maken van het kantelen van de controller. Een andere veelgevraagde feature was het ondersteunen van games die niet via Steam zijn uitgebracht en alhoewel dit momenteel nog niet mogelijk is, heeft Valve wel bekendgemaakt dat dit binnen niet al te lange tijd wél mogelijk moet gaan worden.

De update ging gepaard met een vette video waarin te zien is hoe de controller gemaakt wordt. Deze kun je hierboven checken. Verder zijn we natuurlijk erg benieuwd naar jouw ervaringen met de Steam Controller, dus mocht je er al één in huis hebben gehaald, laat ons dan snel weten wat je van de controller en deze nieuwe features vindt in de comments!

Bron: Polygon

Valve brengt grote update uit voor Steam Controller

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch