Menu Premium

Valve bouwt aan 3 nieuwe VR titels

Joep Omes 10/02/2017 0 Tweet Het Like/Deel Het

Gaben heeft weer wat nieuws. Althans, hij en zijn Valve-makkers werken aan nieuwe dingen. Gabe Newell, de Valve-baas die nog steeds niet met Half-Life 3 op de proppen is gekomen, heeft aan Eurogamer verteld dat er wordt gewerkt aan maar liefst 3 Valve VR titels.

Dit lijkt een logische stap, want ze ontwikkelen deze titels voor de HTC Vive, de VR-headset waar Valve ook aan meebouwt. Newell benadrukte dat ze aan drie volledige, afzonderlijke projecten werken en niet aan experimenten. Zoals je verwacht van de beste man laat hij niks los over wat de Valve VR titels zullen zijn, maar hij wilde wel prijsgeven dat ze zowel in Source 2 en Unity gebouwd worden.

Newell vindt dat VR geen trucje is, of een uitvinding die over een paar jaar wel weer over zal waaien, maar juist een compleet nieuwe manier om virtuele ervaringen te beleven. In zijn betoog voor VR haalt hij Shigeru Miyamoto aan, het genie aan wiens brein de meeste grote Nintendo-franchises zijn ontsproten.

“This is something that Miyamoto has always had. He’s had the ability to think about what the input device is and design a system while he designs games. Our sense is that this will actually allow us to build much better entertainment experiences for people.” – Gabe Newell

Omdat we al zo ontzettend lang onze muizen en toetsenborden – en controllers – gebruiken, denkt Valve nu dus serieus na over de volgende stap. Gelukkig denken ze in de goede richting; Half-Life 2 en Team Fortress werden naar VR geport, maar het was niet interessant genoeg. Bestaande content in de VR space is simpelweg niet boeiend genoeg om er een headset voor aan te schaffen en er moet dus worden geïnnoveerd. Newell gelooft ook dat de VR headsets in de nabije toekomst heel snel zullen verbeteren en de mogelijkheden snel veel meer zullen worden.

Dat betekent wel dat je waarschijnlijk flink mag gaan neertellen als jij in de verre/nabije toekomst wil gaan genieten van de nieuwe 3 Valve VR titels waar aan wordt gewerkt. Newell is niet geïnteresseerd in de low-end headsets en gaat voor het beste van het beste. Gelukkig betekent dit ook dat ze niet hun oude titels opnieuw zullen uitbrengen op het VR platform. Maar wat betekent het wel? Wat worden deze (Half-Life) 3 titels? Zet je speculaas in de comments!

bron: Eurogamer

 

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch