Menu Premium
Loading...

Valiant Hearts Developer Diary 1: Art & Emotion Video

Gamekings Redactie 23/05/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft laat zich tegenwoordig van meerdere kanten zien. Aan de ene kant hebben we de triple-A Assassin’s Creed-titels, de Far Cry serie en Watch Dogs, maar aan de andere kant zien we ook titels als Child of Light voorbij komen. Een klein clubje van Ubisoft-medewerkers wordt bij elkaar gezet om een wat kleinere, interessante titel te maken in plaats van mee te werken aan het volgende miljoenenproject. Ook Valiant Hearts: The Great War valt in de tweede categorie. Ubisoft Montpellier is de studio die deze game ontwikkelt en bestaat uit talenten die ook aan Rayman Origins en Rayman Legends gewerkt hebben. Is dat terug te zien? Deze Valiant Hearts Developer Diary 1: Art & Emotion Video laat meer zien.

Om maar gelijk antwoord te geven op m’n eigen vraag: Ja, dat is terug te zien. Zowel de eerder genoemde Rayman-titels als Child of Light werden gemaakt in UbiArt Framework, de engine waar ook Valiant Hearts in is gecreëerd. Valiant Hearts: The Great War is echter wel een andere soort game, net zoals dat Child of Light eigenlijk niet met de Rayman-games te vergelijken is. Valiant Hearts: The Great War is zoals de titel al doet vermoeden een game die gaat over oorlog, maar richt zich niet op de soldaten. De “gewone” mensen spelen juist de hoofdrol. Met de Eerste Wereldoorlog als decor wordt het verhaal verteld van zij die thuisblijven, terwijl hun geliefden ten strijde zijn getrokken. Ubisoft Montpellier gebruikt echte brieven uit WO1 als referentiemateriaal, wat het verhaal realistisch aan moet laten voelen.

De ontwikkelaars van Ubisoft Montpellier kunnen zelf het beste vertellen over de game, wat zij dan ook doen in de Valiant Hearts Developer Diary 1: Art & Emotion Video. Zo weten we alvast meer, voordat de game uitkomt op 25 juni. Dat gaat gebeuren op zowel de PlayStation 3 en PlayStation 4, als de Xbox 360, Xbox One en PC.
Valiant Hearts Developer Diary 1: Art & Emotion Video

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch