Menu Premium

Ubisoft wil Rainbow Six Siege naar next-gen consoles brengen maar wil geen sequel

Dennis 03/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Bijna vier jaar na de release is Rainbow Six Siege nog steeds immens populair en krijgt het nog consequent updates. Als het aan Ubisoft ligt blijft dit ook zo, zelfs op de next-gen consoles.

Voorlopig geen splinternieuwe sequel

In een interview met het Britse Daily Star laat Ubisoft’s Alexandre Remy in onomwonden woorden weten voorlopig niet geïnteresseerd te zijn in een sequel. De voornaamste reden is dat zij hun trouwe community niet willen scheiden en verdelen onder verschillende games. Het liefst zou Ubisoft iedereen met elkaar willen laten spelen. Ongeacht de console of pc waarop iemand de game speelt. Ubisoft is dan ook een grote voorstander van Cross-Play, maar de laatste jaren hebben goed aangetoond hoe moeilijk het is om dat voor elkaar te krijgen.

Het streven is om er voor te zorgen dat Rainbow Six Siege spelers zo makkelijk en goedkoop mogelijk met hun game kunnen doorspelen op de aankomende next-gen consoles. Zij dat door backwards compatibility, of door een potentiële actie waarbij mensen die de game al hebben niet het volle pond opnieuw hoeven te betalen voor een next-gen versie van de game. Een complete sequel zou dat totaal tegenwerken.

Rainbow Six Siege is een voorbeeld voor andere service games

Ubisoft wil de komende jaren de game dan ook blijven ondersteunen. Op dezelfde manier die de game een enorme schare trouwe fans heeft opgeleverd. Sinds de release heeft de game zijn speelbare personages (Operators) bijvoorbeeld uitgebreid van 20 naar 46. Deze Operators kunnen spelers vervolgens unlocken door te betalen of door middel van Renown. Een currency die je krijgt door het simpelweg spelen van de game. Een systeem waar veel games as a service games een voorbeeld aan kunnen nemen.

Ubisoft’s streven is altijd geweest om uiteindelijk honderd speelbare Operators in de game te hebben. Of dat aantal ooit gehaald zal worden zullen we moeten afwachten, maar Ubisoft zelf stelt hier dus nog lange tijd aan te willen doorwerken.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch