Menu Premium

Ubisoft Singapore werkt aan grote game voor PC en consoles

Erwin Prins 29/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De ontwikkelstudio’s van Ubisoft beperken zich niet alleen tot Europa en Canada, ook in Singapore huisvest de uitgever een belangrijke ontwikkelaar. Hoewel dit team in het verleden vooral als sattelietstudio meewerkte aan de Assassin’s Creed-franchise, staan men nu aan het roer van een groot nieuw project voor PC en consoles.

Managing director Olivier de Rotalier sprak op de GDC zelfs over één van de grootste ontwikkelprojecten binnen de Franse uitgever. Om wat voor game het gaat en of het onderdeel uitmaakt van een reeds bestaande franchise van Ubisoft is niet bekend. Wel wilde De Rotalier nog kwijt dat er vergevorderde plannen zijn om een nieuwe ontwikkelstudio te openen op de Filipijnen, welke uiteindelijk moet uitgroeien tot een tweehonderd man sterke afdeling.

Ubisoft Singapore bestaat sinds 2008 en werkte sindsdien mee aan de meeste Assassin’s Creed-delen. Zo was men verantwoordelijk voor de ‘naval battle’ gameplay van het derde deel. In navolging daarvan werd uiteraard ook meegewerkt aan Black Flag en Assassin’s Creed Rogue. Daarnaast is de studio verantwoordelijk voor Ghost Recon: Phantoms, een online spin-off van de serie. In de laatste zeven jaar droeg de studio zo bij aan de totstandkoming van heel wat triple-A-games. Nu is het dus tijd voor de studio om zelf aan het roer te staan van een groot project.

Bron: Gamespot

Ubisoft Singapore werkt aan grote game voor PC en consoles

Ubisoft Singapore werkt aan grote game voor PC en consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch