Menu Premium

Ubisoft Quebec wil uitbreiden met honderd werknemers

Karim Shehata 23/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Inmiddels bevindt bijna de hele wereld zich al een aardig tijdje in een economische crisis. Bijna iedere dag worden er berichten de wereld in geholpen waarbij we te horen krijgen dat er honderden mensen op straat staan, nadat een bedrijf simpelweg de rekeningen niet meer kon betalen. Met dit fenomeen zijn we inmiddels ook al een tijdje bekend in de gamewereld, want vaak komen er berichten naar buiten dat het niet bij iedere ontwikkelaar en uitgever even goed gaat. Nu horen we gelukkig een keer wat anders, want Ubisoft Quebec wil uitbreiden met honderd werknemers.

Dit heeft Ubisoft besloten, omdat de Franse uitgever vindt dat deze studio het in zich heeft om triple-A titels af te leveren op de next-gen consoles. Het bedrijf investeert zo’n 28 miljoen Canadese dollars in de studio in Quebec, terwijl de Franse provincie in Canada zelf nog eens 510.000 Canadese dollars in de ontwikkelaar pompt. De totale investering in de Canadese studio van Ubisoft loopt daarmee op tot zo’n 28 en een half miljoen Canadese dollars, wat ongeveer neerkomt op bijna twintig miljoen euro. Het vertrouwen in de studio en de toekomstige honderd nieuwe werknemers lijkt dus erg groot te zijn. Daar valt overigens wel wat voor te zeggen, want het in 2005 opgerichte Ubisoft Quebec heeft in de afgelopen negen jaar meegewerkt aan enkele Assassin’s Creed-, Might & Magic- en Prince of Persia-games. CEO Yves Guillemot is daarom ook blij dat de Canadese studio van Ubisoft nu dan ook zelf triple-A games gaat ontwikkelen voor de next-gen consoles. “Wij zijn erg blij dat we het team in Quebec City kunnen versterken met de hulp van de overheid”, begint de CEO. “Ubisoft heeft op dit moment meer dan 9000 getalenteerde werknemers verspreid over de hele wereld, die zich bezighouden met het ontwikkelen van de beste games in de industrie. Onze studio in Quebec heeft al bewezen dat het de grootste games kan managen en daarom is het een natuurlijke progressie voor de studio om ze nu zelf verantwoordelijk te laten zijn voor de productie van next-gen triple-A games”, besluit Guillemot.

Wij zijn nu natuurlijk erg benieuwd wat we kunnen verwachten van de studio. Wanneer de CEO van Ubisoft ergens vertrouwen in heeft, lijkt het namelijk altijd wel goed te komen met de desbetreffende ontwikkelaar. Goede voorbeelden hiervan zijn series als Far Cry, Assassin’s Creed en Watch Dogs, waarvoor de Franse CEO natuurlijk ook het groene licht moet geven. In de toekomst komen te weten of ook de medewerkers van Ubisoft Quebec het in zich hebben om geweldige triple-A titels te ontwikkelen.

Ubisoft Quebec wil uitbreiden met honderd werknemers

Ubisoft Quebec wil uitbreiden met honderd werknemers

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch