Menu Premium

Ubisoft maakt fiscale kwartaalcijfers Q3 2014 bekend

Karen Koch 12/02/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ubisoft is de laatste maanden vrij veel in het nieuws geweest, maar niet vanwege de grote successen van het bedrijf. Een aantal grote games van de ontwikkelaar zijn afgelopen jaar met een behoorlijke portie glitches, bugs en andere problemen op de markt gebracht. In het voorjaar kwam Watch Dogs al als een teleurstelling aan bij vele gamers en Assassin’s Creed: Unity maakte dat allemaal niet beter. Hoe hebben deze lastige releases impact gehad op de kwartaalcijfers van het bedrijf? Dat weten we nu, want Ubisoft maakt de kwartaalcijfers van het derde kwartaal van 2014 bekend.

De grote releases van Ubisoft binnen het derde kwartaal waren de twee Assassin’s Creed-games, Unity en Rogue, The Crew en Far Cry 4. Om dan maar met de deur in huis te vallen: ondanks alle blunders is Ubisoft er goed vanaf gekomen. Ze hebben zelfs een groei van zo’n 50% meegemaakt ten opzichte van wat ze vorig jaar hebben gepresteerd. Dat is best netjes, voor games die in eerste instantie niet echt lekker werkten. Veel winkels hadden toch nog het vertrouwen in de ontwikkelaar, dat blijkt wel uit de cijfers. Ubisoft heeft namelijk maar liefst 10 miljoen exemplaren van de Assassin’s Creed-games verscheept. Daarnaast zijn er van Far Cry 4 al 7 miljoen exemplaren verzonden en The Crew doet het ook goed met zo’n 2 miljoen verstuurde exemplaren. Andere games van Ubisoft, zoals Just Dance en Watch Dogs, verscheepten respectievelijk 4 miljoen en 10 miljoen exemplaren. Hoe veel van deze verscheepte exemplaren ook daadwerkelijk in een woonkamer terecht zijn gekomen, is niet bekend.

Dit betekent dat, ondanks alle klaagzang van de gamers, Ubisoft 2015 op lekkere wijze in is gegaan. Ze hebben een slordige 809 miljoen euro binnen weten te halen in het derde kwartaal. Ter vergelijking: ze hadden zich ingesteld op 790 miljoen. Dat komt neer op best een flinke bonus. Dit is natuurlijk ook te danken aan het feit dat Watch Dogs en The Crew waren uitgesteld van 2013 naar 2014: de twee titels hebben behoorlijk wat units weten te verschepen en zonder de bijdrage van deze games zouden de cijfers waarschijnlijk een stuk lager uitvallen.

Ubisoft had ook nog wat te melden over de digitale verkoop, want dit is natuurlijk ook een behoorlijk deel van de markt in aan het nemen. In het derde kwartaal stegen de inkomsten hiervan met maar liefst 157 procent. In totaal omvatte de digitale verkoop een ruime 20 procent van alles wat Ubisoft heeft verkocht. Ook dit is een behoorlijke toename ten opzichte van vorig jaar, toen kwamen de inkomsten van digitale sales neer op 15 procent van de totale verkopen.

Bron: GameInformer

Ubisoft maakt kwartaalcijfers Q3 2014 bekend

Ubisoft maakt kwartaalcijfers Q3 2014 bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch