Menu Premium

Ubisoft maakt cijfers eerste kwartaal fiscaal 2016 bekend

Mark Hoogland 09/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vandaag maakte Ubisoft zijn verkoopcijfers van het eerste fiscale kwartaal van 2016 bekend. Hoewel deze een stuk lager uitvallen dan die van vorig jaar, kan het bedrijf zich evengoed in de handen wrijven; in de periode van 1 april tot en met 30 juni is er beter gescoord dan verwacht.

Vorig jaar nog behaalde Ubisoft in het eerste fiscale kwartaal een opbrengst van €360,1 miljoen, mede dankzij bestseller Watch Dogs. Dit voorjaar bleef een grote release als deze uit, waardoor de verkoopcijfers met een ‘schamele’ €96,6 miljoen een daling van maar liefst 73,2% zagen. Echter, gezien het feit dat Ubisoft zich een prognose van €80 miljoen had gesteld, kan de developer van een meevaller spreken. Oorzaken hiervan zijn met name de populariteit van de back-catalog. The Crew en Far Cry 4 scoren namelijk nog altijd goed, en ook het vorig jaar door problemen geplaagde Assassin’s Creed Unity verkoopt nog boven verwachting. Opvallend is ook dat deze games vooral op online stores als Steam en de PlayStation Store gretig aftrek vinden – de verkoop van digital copies is meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar.

Dit jaar bewaart Ubisoft zijn grote klappers voor het derde kwartaal. Dan verschijnen namelijk titels als Assassin’s Creed: Syndicate, Anno 2205 en Rainbow Six: Siege. We kunnen er dus rustig vanuit gaan dat de verkoopcijfers voor het derde kwartaal door het dak zullen gaan.

Bron: Gameinformer

Ubisoft maakt cijfers eerste kwartaal fiscaal 2016 bekend

Ubisoft maakt cijfers eerste kwartaal fiscaal 2016 bekend

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch