Menu Premium

Ubisoft koopt Rocksmith-ontwikkelaar Longtail Studios

Gamekings Redactie 14/10/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lijkt erop dat Ubisoft het financieel gezien aardig voor elkaar heeft. Na het kopen van The Crew’s ontwikkelaar Ivory Tower, valt nu ook Longtail Studios binnen de first party developers van Ubisoft. Longtail Studios heeft recentelijk gewerkt aan Rocksmith 2014 Edition en zal voortaan door het leven gaan als Ubisoft Halifax.

Hoewel Rocksmith een console- en PC game is, heeft Ubisoft voor het nieuwe Ubisoft Halifax vooral plannen op gebied van mobile gaming. De studio heeft volgens Ubisoft CEO Jean-Michel Detoc de nodige mobile gaming-ervaring: “Terwijl onze mobiele gaming-tak groeit, proberen we onze expertise op dat gebied te vergaren en ons netwerk van mobile game studio’s te vergroten. Het team uit Halifax (Longtail Studios) geeft ons meer dan 30 mensen met een rijkdom aan ervaring, die tevens een helder beeld hebben van Ubisoft’s cultuur en gang van zaken.”

Eigenlijk is de studio al langere tijd een onderdeel geweest van Ubisoft. Zo bestond Longtail Studios uit een twee takken: één in Quebec en één in Halifax. Het kantoor in Quebec valt al sinds 2010 onder de bedrijven van Ubisoft, maar nu is ook de tak in Halifax officieel onderdeel van Ubisoft.

Denk jij dat Longtail Studios, vanaf nu bekend als Ubisoft Halifax, Ubisoft een extra duwtje in de rug bezorgt op gebied van mobile gaming? Laat het gerust weten in de comments.

Bron: MCV

Ubisoft koopt Rocksmith-ontwikkelaar Longtail Studios

Ubisoft koopt Rocksmith-ontwikkelaar Longtail Studios

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch