Menu Premium

‘Ubisoft gaat veranderingen aanbrengen in Editorial Team’

Lars Leeftink 20/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er gaan dingen veranderen bij Ubisoft. Sterker nog: een gaan heel veel dingen veranderen bij Ubisoft. Het bedrijf geeft het niet zelfs aan (het is een anonieme bron die via VGC zich heeft uitgelaten), maar de uitspraken sluiten wel aan bij de recente gebeurtenissen (zoals het uitstellen van games). De anonieme bron geeft bij VGC aan dat Ubisoft unieker wil worden en mede daarom het Editorial Team flink op de schop gaat gooien. En vanzelfsprekend gaat dit voor veel mensen effect hebben.

Editorial Team Ubisoft gaat op de schop

Volgens VGC heeft een anonieme bron van Ubisoft het volgende gezegd: “We are reinforcing our editorial team to be more agile and better accompany our development teams around the world as they create the best gaming experiences for players. In the previous system that editorial had, there were often the ideas of just one or two people getting put into every game. That’s why you tended to see such similarity, because it’s the same taste and opinion being replicated.”. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook gevolgen gaat hebben voor de huidige werknemers en hoe accuraat deze uitspraken zijn, maar het bedrijf wil zich dus gaan versterken om zo meer variatie toe te voegen en meer manschappen tot zijn beschikking te hebben.

Meer uniek en origineel

Dat is namelijk waar het in dit geval voornamelijk om gaat. De games van Ubisoft worden vaak gezien als replica’s omdat meerdere game franchises van het bedrijf dezelfde gameplay ideeën en functionaliteiten hebben. Zo heb je bijvoorbeeld in games als Far Cry en Assassins Creed de vogel (waarmee je dingen kun spotten) en de welbekende towers (zodat je de beschikking krijgt over alle informatie in het desbetreffende gebied) die in beide games een belangrijke rol spelen. Ook in games als Watch Dogs en Ghost Recon zijn dit soort gameplay mechanics terug te vinden. Er komen flink wat nieuwe games aan (die tevens ook allemaal uitgesteld zijn). Games als Watch Dogs: Legion, Gods & Monsters en Rainbow Six Quarantine. En om zeker te zijn dat Ubisoft niet dezelfde fout maakt, gaat het Editorial team dus op de schop. Waarschijnlijk ook de voornaamste reden van het uitstellen van de games.

Loading...
Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch