Menu Premium

Ubisoft en EA botsen over Ghost-handelsmerk

Karim Shehata 01/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tegenwoordig proberen bedrijven de gekste handelsmerken veilig te stellen. Zo heeft Sony geprobeerd om de term ‘Let’s Play’ veilig te stellen, terwijl The Fine Brothers erg veel kritiek te verwerken kregen op het feit dat ze een handelsmerk wilde veiligstellen op de term ‘react’. Nu lijkt er een nieuw relletje op dit gebied te ontstaan, gezien Ubisoft en EA nu botsen over het Ghost-handelsmerk.

EA wil dit handelsmerk namelijk veiligstellen. Onduidelijk is waarom Electronic Arts dit wil doen, maar het zou te maken kunnen hebben met Need for Speed-ontwikkelaar Ghost Games. Op 18 maart 2015 werd dit verzoek echter al ingediend door EA.

Ubisoft maakt heeft hier echter bezwaar tegen aangetekend. Dit deed de Franse uitgever overigens afgelopen zomer al, maar ze hebben recentelijk pas besloten dit naar buiten te brengen. De uitgever annex ontwikkelaar maakt zich zorgen om de wil van EA om dit handelsmerk veilig te stellen, gezien Ubisoft beschikt over de Ghost Recon-franchise. De laatstgenoemde partij denkt dat dit voor verwarring zal gaan zorgen.

EA heeft tot 9 maart 2016 om met een reactie te komen. Gaat dit een nieuw relletje worden binnen de game-industrie, of is het een storm in een glas water? De tijd zal het ons leren, maar jij kunt er natuurlijk wel over mee discussiëren in de comments!

Bron: VG24/7

Ubisoft en EA botsen over Ghost-handelsmerk

Ubisoft en EA botsen over Ghost-handelsmerk

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch