Menu Premium

Tweede seizoen Rocket League begint in februari

Karim Shehata 25/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Rocket League is een game die de gemoederen flink bezig heeft gehouden in 2015. De game verscheen in de zomer van vorig jaar als gratis PlayStation Plus-titel op de PlayStation 4, terwijl de game ook de op de PC verscheen. Het aantal downloads van de game ging door het dak en daarom is het ook niet zo gek te noemen dat ontwikkelaar Psyonix de game boeiend probeert te houden voor de huidige spelers, terwijl het ook nieuwe spelers probeert te lokken middels bijvoorbeeld een release op de Xbox One. Nu leren we dat het tweede seizoen van Rocket League in februari begint.

Psyonix houdt met de start van Rocket League Season 2 rekening met de feedback uit het eerste seizoen. Hierdoor worden er een paar fikse veranderingen doorgevoerd, waardoor onder meer het ranking- en divisiesysteem op de schop is gegaan. Rank Points zul je bijvoorbeeld niet meer tegenkomen dit seizoen. Promoveren of degraderen doe je middels je Skill Rating, welke gebaseerd is op verschillende factoren. Zo zul je na het winnen of verliezen van een aantal potjes niet meteen in een andere divisie terechtkomen, maar vergt dit langere tijd. Je zult dus echt een poosje heel goed moeten spelen totdat je promoveert of degradeert.

Wanneer seizoen 2 begint, merk je dat er twaalf tiers zijn waar je doorheen moet zien te komen om een topper van een Rocket League-speler te kunnen worden. Daarnaast moet je tien kwalificatiewedstrijden spelen, wat er voor zorgt dat goede spelers niet in de laagste divisie hoeven te beginnen. Je prestaties in deze tien matches, in combinatie met je prestaties uit het eerste seizoen, zullen er vervolgens voor zorgen dat je een divisie aan je naam verbonden krijgt. Wanneer je een nieuwe speler bent, hangt het in het begin alleen af van de tien kwalificatiewedstrijden.

Overigens trapt niet alleen seizoen 2 af in februari, ook is het de bedoeling dat de Xbox One-versie van Rocket League dan verschijnt. Speel jij Rocket League al, of zit je te wachten op de Xbox One-versie?

Bron: VG24/7

Tweede seizoen Rocket League begint in februari

Tweede seizoen Rocket League begint in februari

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch