Menu Premium

Turn 10 houdt geen auto’s achter voor Forza Motorsport 5-DLC

Gamekings Redactie 12/11/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Als je ‘vroeger’ een game kocht, wist je dat het hoesje dat je in handen had het hele product bevatte op een cartridge of schijfje. Tegenwoordig, nu we in de tijd leven van internet, komen veel ontwikkelaar met downloadable content. Deze content is soms voor nop te krijgen, maar vaak wordt daar ook een prijskaartje aan gehangen. Fans van de Forza-serie waren bang dat ontwikkelaar Turn 10 Studios content geschrapt had uit de game om apart te verkopen, maar volgens Turn 10’s Dan Greenawalt is dat niet het geval. “Turn 10 houdt geen auto’s achter voor Forza Motorsport 5-DLC”, zegt hij in een interview met OXM. “Mensen begrijpen niet helemaal hoe dit soort dingen werken.”

De oplettende Forza Motorsport-liefhebber had allang al door dat er flink gesneden is in het aantal auto’s dat er beschikbaar is in het aankomende vijfde deel. Het vierde deel had er namelijk om en nabij 500, terwijl Forza Motorsport 5 het moet doen met ongeveer 200 bolides. Het feit dat er een Season Pass werd aangekondigd waarmee verschillende pakketten met tien auto’s gedownload kunnen worden, schoot dan ook niet bij iedereen in het juiste keelgat.

Volgens Dan Greenawalt, Turn 10’s creative director, wordt er niet geheel begrepen hoe het eraan toegaat tijdens de ontwikkeling van een game. “We houden geen content achter. Ik denk dat mensen niet begrijpen hoe het werkt. We doen er zes maanden over om een auto te bouwen, dus als ik zeg dat er een pakket met tien auto’s beschikbaar komt bij launch zijn niet alle auto’s al af. We zijn nog lang niet klaar.”

Ze zijn bij Turn 10 vooral bezig geweest om de kwaliteit hoog te houden met Forza Motorsport 5 en alle auto’s zo goed mogelijk na te bouwen, zegt Greenawalt in het interview. Daarnaast komt kijken dat ze graag de nieuwste auto’s in de game willen hebben en ze het moeten doen met de data die ze van de autofabrikanten krijgen. Hier komt dan zes maanden ontwikkeltijd bovenop, waardoor de auto pas beschikbaar kan worden ná de launch van de game. Uiteraard in de vorm van DLC.

Als we Greenawalt moeten geloven, is Forza Motorsport 5 zeker geen kleine game met weinig content. Of hij gelijk heeft, weten we pas in 2014. De game komt namelijk exclusief uit op de Xbox One en die laat nog even op zich wachten.

Turn 10 houdt geen auto's achter voor Forza Motorsport 5-DLC

Turn 10 houdt geen auto’s achter voor Forza Motorsport 5-DLC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch