Menu Premium
Loading...

[Trailer] Copernicus Fly-Through

Gamekings Redactie 22/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

38 Studios, ontwikkelaar van Kingdoms Of Amalur: Reckoning, heeft de eerste beelden van hun nieuwe MMO Copernicus vrijgegeven.

De Kingdoms Of Amalur-ontwikkelaar zit in financieel zwaar weer en probeert wanhopig het hoofd boven water te houden. De studio leende twee jaar geleden 75 miljoen dollar van de staat Rhode Island, maar een week geleden bleek de cheque voor de eerste terugbetaling niet gedekt te zijn. De studio had het geld geleend op voorwaarde dat zij 450 banen zou creëren, maar blijkt diezelfde werknemers nu niet eens uit te kunnen betalen. Sterker nog: Tijdens een persconferentie over de huidige financiële toestand van het bedrijf vertelde de gouverneur van Rhode Island, Lincoln Chafee, dat er al ontslagen zijn gevallen. Daarnaast konden ook nog niet alle salarissen van aangebleven medewerkers worden betaald.

Tijdens deze persconferentie probeerde 38 Studios de gemoederen enigzins te bedaren met in-game beeld van hun nieuwe MMO met de codenaam Copernicus. Over de game zelf is niet veel bekend, buiten het feit dat tekenlegende Todd McFarlane mee werkt aan de game, en deze volgend jaar juni uit komt. De vraag is alleen of deze game op tijd komt om de studio uit het slop te trekken.

Interessanter is de vraag wat er gebeurt als dat niet zo is. Mocht 38 Studios niet op tijd kunnen betalen, dan dient de hele studio (inclusief de IP Kingdoms Of Amalur) als onderpand. Zo zou de staat Rhode Island het eerste overheidsorgaan met een eigen game-studio en IP kunnen zijn! Is dat eigenlijk geen mooie investering voor de Nederlandse staat, zo’n gamestudio?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch