Menu Premium

Toren komt in 2015 naar de PlayStation 4 en PC

Karen Koch 05/08/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor fans van games als ICO en Shadow of the Colossus zijn de eerste beelden van Toren een waarschijnlijk een ware verrukking geweest. De uitgever van deze game, Versus Evil, kondigt vandaag aan dat deze game echt uitgebracht gaat worden en dat zij de indie-uitgever gaan zijn die de game naar de gamers brengt. De fantasy puzzle-adventure game Toren komt in 2015 naar de PlayStation 4 en PC.

De eerste trailer van de game, die inmiddels al een tijdje te zien is, heeft bij veel mensen nostalgische gevoelens van andere games opgeroepen. De keuzes die ontwikkelaar Swordtales heeft gemaakt wat betreft visuals en muziek doen namelijk sterk denken aan wat games als ICO en Shadow of the Colossus ook hebben neergezet. Dit is zeer zeker niet een slecht iets, want de twee PlayStation 2 games worden als dé pareltjes van de game-industrie beschouwd door velen.

Toren zal draaien om Moonchild, een meisje dat door de game heen zal opgroeien onder toeziend oog van de gamer. Haar reis zal vele obstakels omvatten die ze zal moeten overkomen en de game draait dan ook om een introspectieve reis die diepe concepten en existentiële vragen zal aankaarten. Moonchild’s doel in de game is om uiteindelijk de kracht van een toren die, je raadt het al, Toren heet te ontketenen, maar waarom ze dit doet laten de ontwikkelaar en uitgever nog niet weten.

Voor allebei de partijen die zich bezighouden met de game, Versus Evil én Swordtales, is dit een enorm project. Vooral de producer van Swordtales is erg enthousiast over de samenwerking tussen de twee bedrijven en gaat zelfs zo ver dat ze Versus Evil als “de ideale partner” omschrijven. Versus Evil past namelijk het beste bij het verhaal dat Swordtales wil vertellen en vooral bij de manier waaróp Swordtales het wil vertellen volgens de producer.

In hoeverre de uiteindelijke game mensen nog doet terugdenken aan ICO, gaan we dus volgend jaar zien. Toren zal in 2015 verschijnen voor de PlayStation 4 en de PC. Een precieze datum is nog niet beschikbaar, maar daar gaan we voor die tijd vast nog iets over horen, als de studio echter niet teveel wegheeft van Team ICO.

Toren komt in 2015 naar de PlayStation 4 en PC

Toren komt in 2015 naar de PlayStation 4 en PC

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch