Menu Premium

Tijdelijke exclusiviteit Tomb Raider was moeilijke beslissing

Gamekings Redactie 28/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is het afgelopen jaar veel te doen geweest om de timed-exclusive Rise of the Tomb Raider voor de Xbox One. Microsoft zou een hele grote zak duiten op tafel gelegd hebben, om zo een mooie exclusieve titel veilig te stellen voor de Xbox One. Volgens Square Enix CEO van Amerika en Europa, Phil Rogers, ligt de zaak iets genuanceerder.

Volgens Phil Rogers was het vooral de passie van Microsoft aangaande de Tomb Raider-serie, die het verschil maakte: “Ik hoop dat alle fans beseffen dat het een moeilijke beslissing was van onze kant. Wat ons echt over de streep getrokken heeft, is de manier waarop Microsoft de serie benaderd en behandeld. Om een voorbeeld te geven: Phil Spencer – hoofd van de Xbox-divisie – bezoekt onze studio elke keer als hij in San Fransico is, om te kijken hoe het met de game gaat. Ook is het voor ons als studio geweldig om te zien dat onze game zoveel aandacht krijgt. Om Tomb Raider in een presentatie te zien, naast alle andere grote titels, dat is ongeëvenaard.”

Alhoewel Rogers de teleurstelling van de PlayStation 4- en de PC-bezitters begrijpt, blijft hij erbij dat het een juiste beslissing is geweest: “We willen onze IP laten groeien, de Tomb Raider-serie naar het volgende niveau brengen. Met de passie en spierballen van Microsoft achter ons, zijn we er van overtuigd dat dit een geweldig deel in de serie wordt, waar de gamers nog jaren en jaren plezier van gaan hebben.”

Rise of the Tomb Raider ligt op 10 november in de winkels voor de Xbox One en Xbo 360, de PC-versie zal begin 2016 verschijnen. De PlayStation 4-versie zal met de feestdagen van 2016 uitkomen.

Bron: Examiner

Tijdelijke exclusiviteit Tomb Raider was moeilijke beslissing

Tijdelijke exclusiviteit Tomb Raider was moeilijke beslissing

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch