Menu Premium

Thief 4 verschijnt in 2014 voor de PC en next-gen consoles

Gamekings Redactie 05/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

De afgelopen jaren hebben we heel wat duistere, mysterieuze sluipmoordenaars voorbij zien komen. Ezio, Desmond, Althair met hun hidden assassins blades, Corvo uit Dishonored met zijn stealhty vaardigheden en natuurlijk Adam Jensen uit Deus Ex: Human Revolution met zijn augmentations. Waar het sneaken en sluipen bij deze titels vooral optioneel was, is dat bij de Thief-serie altijd het belangrijkste doel van de game geweest. Het juist niet vechten stond voorop. Jammer genoeg kwam de laatste Thief titel in 2004 uit en heb jij als liefhebber, van het naar Thief benoemde first-person-sneaker genre, het een flinke tijd zonder moeten doen. Maar wees niet getreurd, want wij hebben goed nieuws voor je: Thief 4 verschijnt in 2014 voor de PC en next-gen consoles.

In 2009 werd  het vierde deel, de opvolger van Thief: Deadly Shadows, officieel aangekondigd. Eidos Montreal mocht als studio aan de slag met de nieuwe game, maar het bleef lange tijd akelig stil. Die stilte wordt vandaag doorbroken, het vierde deel gaat gewoon Thief heetten en niet het te voor de hand liggende en in 1337speak geschreven Thi4f, en komt naar de PC en de next-gen consoles. Square Enix volgt hier de inmiddels populaire, maar ook af en toe verwarrende trend, van het weglaten van cijfers. Het getal 4 is in dit geval weggelaten, omdat het om een echte reboot van de serie gaat, een verse start, zonder herinnering aan vorige delen.

Als we GameInformer mogen geloven, die aankomende maand hun tijdschrift geheel aan Thief wijden, speel je de game toch nog als Garret, het hoofdpersonage uit de vorige delen. Ook begeef  je je opnieuw naar The City om daar alles wat los en vast zit weg te halen. Natuurlijk gaat dat niet zonder horten of stoten, je wordt flink tegengezeten door mens en natuur. De Steampunk stad wordt beheerst door tiran The Baron en alsof dat nog niet genoeg was, wordt het ook nog eens geplaagd door de Zwarte Dood. Zoals je gewend bent staat het ontwijken van gevechten centraal, je moet als spelers vernuftig gebruik maken van de omgeving en de vele wegen die deze met zich mee brengt, om zo je zakken verder te kunnen vullen.

We hebben al negen jaar gewacht en het is nog verre van 2014, maar toch kijken we uit naar Thief. Dishonored heeft voor ons het stealth-genre geheel nieuw leven ingeblazen, en we zijn er nog lang niet klaar mee. Als Thief er net zo slick uit ziet als Dishonored en verder trouw blijft aan zijn roots, dan wordt het zeker een top titel. Kijk jij uit naar de wedergeboorte van de serie waar het stealth-genre zijn oorsprong vond?

Thief 4 verschijnt in 2014 voor de PC en next-gen consoles

Thief 4 verschijnt in 2014 voor de PC en next-gen consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch