Menu Premium

The Witcher-franchise 20 miljoen keer verkocht

Karim Shehata 11/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt RED presenteerde gisteren al de roadmap voor de aankomende jaren, maar als we naar het heden kijken, zien we een zeer gezonde Poolse game-ontwikkelaar. De studio heeft in 2015 een winst gemaakt van 88 miljoen dollar en tegelijkertijd is bekendgemaakt dat de The Witcher-franchise meer dan 20 miljoen keer is verkocht.

In totaal haalde de studio 205 miljoen dollar binnen in 2015, waarvan 88 miljoen dollar pure winst is. Dat de inkomsten sterk zijn toegenomen in vergelijking met eerdere jaren, blijkt wel. In 2013 haalde de Poolse studio 36 miljoen dollar op, om dat in 2014 te zien dalen naar 25 miljoen. De launch van The Witcher 3: Wild Hunt in mei 2015 heeft de inkomsten dus doen groeien naar 205 miljoen dollar. Dit is ook niet zo verrassend te noemen, want de game verkocht zes miljoen keer in de eerste zes weken.

In 2011 verwachtte CD Projekt RED dat de The Witcher-franchise in 2016 tien miljoen keer verkocht zou zijn, maar The Witcher 2: Assassins of Kings en met name The Witcher 3: Wild Hunt hebben deze verwachting dus dubbel en dwars overstegen. In de komende jaren moet er nog een triple-A RPG van de studio verschijnen, naast een game die gebaseerd is op een “nieuw video game format voor de studio” en Cyberpunk 2077.

Voorlopig lijkt het dus wel even goed te zitten bij CD Projekt RED. Heb jij bijgedragen aan deze exceptionele financiële cijfers door The Witcher 3 in huis te halen? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Gamesindustry

The Witcher-franchise 20 miljoen keer verkocht

The Witcher-franchise 20 miljoen keer verkocht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch