Menu Premium

The Witcher 3’s open wereld is heel anders dan die van Skyrim

Gamekings Redactie 06/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

The Witcher 3: Wild Hunt is de eerste game in de serie die een open wereld gaat hebben. En hoewel CD Projekt RED veel inspiratie heeft gehaald van Bethesda’s top RPG, is dat voor de wereld zelf niet het geval. The Witcher 3’s open wereld is heel anders dan die van Skyrim.

“Bij het maken van een open wereld RPG is het moeilijk om niet naar Skyrim te kijken” vond Micha? Platkow-Gilewsk van CD Projekt RED. “Het verschil tussen de twee games is dat Skyrim een open wereld RPG is en The Witcher een Story-RPG is die zich afspeelt in een open wereld”.

“Wat voor ons belangrijk is, is het verhaal. En daarmee bedoel ik niet alleen wat er gebeurt, maar ook de keuzes die Geralt moet maken en de consequenties die deze keuzes hebben. De morele grijze gebieden tussen goed en slecht en de balans tussen die twee in onze NPC’s die de karakters in het spel zo veel realistischer maken. Nadat je zo’n karakter hebt ontmoet, weet je wie hij/zij is en waarom diegene doet wat hij/zij doet. Dat is het aller belangrijkste voor ons.”

Micha? voegde snel toe dat het creëren van zo’n immersievolle wereld niet over een nacht ijs gaat en zeker niet zonder problemen. “Het is een grote uitdaging, maar we hebben alle tricky onderdelen weten te identificeren en we werken hard om een goede verhaal ervaring te geven in deze open wereld. “

“We gooien al onze ervaring met verhaal-vertellen in dit spel en stoppen het in een grote open wereld. Kleine en grote acties zullen allemaal minimale of enorme gevolgen kunnen hebben. Het is voor nu voldoende om alvast te vertellen dat we drie compleet verschillende epilogen hebben die afhangen van hoe je de game eindigt en wat voor beslissingen je hebt gemaakt.”

“Er zullen 36 verschillende staten zijn waarin je de wereld kunt achterlaten. Met staten bedoel ik hier significante veranderingen en niet elke kleine verandering waar je getuige van bent.”

CD Project RED belooft ons een prachtige game waar ik zeker wel wat uurtjes in verdwaald zou kunnen raken. Wat denk jij?

The Witchers 3's open wereld is heel anders dan die van Skyrim

The Witchers 3’s open wereld is heel anders dan die van Skyrim

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch