Menu Premium

The Walking Dead komt naar de PS Vita

Gamekings Redactie 22/03/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een van de verrassingen van 2012 was een onverwacht sterke point ‘n click game van indie developer Telltale Games. The Walking Dead komt naar de PS Vita na diverse andere platformen te hebben gesierd.

The Walking Dead is bij de meeste mensen bekend door de gelijknamige AMC serie, maar van origine is het een comic serie. Zowel de tv-serie als de game zijn op die comics gebisseerd  maar grijpen beiden een ander stuk van de wereld uit de comics. Een Rick die bezig is met ‘Stuff’ en ‘Things’ zal je dus niet tegenkomen, maar sommige personages zullen je wel bekend voorkomen.

The Walking Dead verscheen in 2012 voor iOS, Playstation 3, Xbox 360 en Windows in 5 episodes. De game vertaalde de sfeer van de serie goed en het point ‘n click genre bleek een passende jas. Tevens bleek dat het emotionele en morele aspect van de comic ook in de game sterk aanwezig was.

Je speelt een gedetineerde die door een speling van het lot op vrije voeten komt. Je moet kiezen of je open kaart speelt over je verleden of dat je erover liegt tegen de personages die je tegenkomt. In de game kun je op bepaalde momenten de loop van het verhaal beïnvloeden door in een dialoog een opmerking of vraag een bepaalde emotionele of morele lading te geven. Dat maakte het a-lineair en erg persoonlijk.

Later dit jaar kunnen ook PlayStation Vita bezitters deze meeslepende game gaan beleven. Dit maaktte Don Mesa (PlayStation’s Director of Product Planning and Platform Software Innovation) onlangs in een interview met IGN bekend.

Het is nog niet duidelijk of The Walking Dead voor de PS Vita in 5 episodes zal verschijnen of als één geheel. Het wordt in ieder geval interressant om te zien of Telltale Games de unieke inputmogelijkheden van de PS Vita gaat benutten. Of denk je dat het een simpele port zal worden?

The Walking Dead komt naar de PS Vita

The Walking Dead komt naar de PS Vita

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch