Menu Premium

The Sims 4 is aangekondigd voor PC en Mac

Gamekings Redactie 06/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Iemand in een zwembad stoppen en het trapje verwijderen. Een huis zonder uitgangen vullen met extreem brandbaar materiaal en openhaarden. De franchise waarin gamers naar hartenlust sadistische scenario’s digitaal kunnen uitleven krijgt volgend jaar een nieuw deel. The Sims 4 is aangekondigd voor PC en Mac.

Na meer dan 10 jaar zit de levens simulator van Electronic Arts nog steeds op zijn eigen comfortabele plekje binnen de games industrie. Er is maar één The Sims en het succes van deze franchise lijkt één van de meest constante. EA is er heel goed in om het momentum van de franchise in stand te houden met ontelbaar veel verschillende uitbreidingen. Maar volgend jaar staat ons een geheel nieuwe The Sims te wachten, die de toevoeging van een ‘4’ waard zou zijn. Het succes gaat dan dus worden gevierd met een vierde deel voor zowel PC als Mac.

In een aankondiging van EA wordt het offline aspect van The Sims 4 belicht. “The Sims 4 viert het hart en ziel van de Sims zelf, en biedt spelers een diepere connectie met de meest expressieve, verrassende en charmerende Sims ooit in deze single-player offline ervaring.  The Sims 4 moedigt spelers aan om hun wereld te personaliseren met nieuwe en intuïtieve tools en biedt hen de mogelijkheid om hun creativiteit doodeenvoudig te delen met vrienden en fans.”

Het ziet er naar uit dat The Sims met zijn tijd mee gaat en dus ook het social media aspect omarmd. Het lijkt een perfect fit voor de voornamelijk casual doelgroep die zich bezigt met social gaming. Maar opvallender is wel de nadruk die EA legt op de offline single-player. Het lijkt alsof Maxis de zwaar negatieve reactie op hun meest recente game, SimCity, erkend. Daarbij was een online-verbinding vereist om de game (zelfs in single-player) te spelen. Het falen van de servers maakte de game onspeelbaar waarna gamers zich bekocht voelden en de hooivorken en fakkels tevoorschijn haalden.

Sta jij volgend jaar vooraan in de rij om The Sims 4 onmiddellijk in huis te halen? Of laat deze levens simulator je redelijk koud?

The Sims 4 is aangekondigd voor PC en Mac

The Sims 4 is aangekondigd voor PC en Mac

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch