Menu Premium
Loading...

The making of Total War Rome 2 Faces of Rome Trailer

Boris van de Ven 21/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

The making of Total War Rome 2 Faces of Rome Trailer is een video waarin we zien hoe serieus Creative Assembly de productie van de nieuwste Total War Rome 2 trailer neemt. We zien de fascinatie voor de kleinste fotografische details. Liefhebbers van de serie kunnen hun plezier niet op want deze video betekent de start van het media traject dat eind 2013 zal leiden naar de release van een van de meest spectaculaire Real Time Strategy games ooit.

Tijdens de afgelopen Gamescom in Keulen kregen we een korte presentatie van Rome 2 die een diepe indruk op ons maakte. We kregen de slag bij Carthago voorgeschoteld. Een historische strijd waarin de kleinzoon van de legendarische Romeinse generaal Scipio de Afrikaanse stad belegert en uiteindelijk de beslissende slag toebrengt in de 3e Punische oorlog. We zagen een stad die meer historisch correct was dan alles wat je kent uit de Total War serie. We zagen boten waar de Romeinse troepen mee naar de Afrikaanse kust varen en vervolgens op het strand van boort springen. De eenvoud van deze actie zorgt dat er minder afstand zit tussen de campaign map en de battles.

We hebben weinig mee gekregen van de nieuwe units al zagen de Romeinse troepen er gelikt uit. De fight dynamics zien er overigens nog uit zoals we ze zagen in de vorige Total War delen. De Man tegen man gevechten zijn een beetje houterig. Misschien zou Creative Assembly daar ook eens naar kunnen kijken? Wat betreft de grafische effect zit je bij Rome 2 weer helemaal goed. Schitterende explosies van de artillerie die dekkingsvuur geeft vanaf schepen die voor de kust liggen. De stilte van zo’n aanstormende bal vuur die vervolgens met een oorverdovende klap uit elkaar spat tegen de massieve stadsmuur. Het is allemaal echt heel erg indrukwekkend.

Tijdens de presentatie vertelden de heren van Creative Assembly dat Total War Rome 2 het duurste project is waar de studio ooit aan heeft gewerkt. Het budget is aanzienlijk groter dan dat van Empire Total War maar de focus ligt meer op de strijd en de campaign. Ook de map waarop de game zich afspeelt is volgens de maker een stuk groter. Hopenlijk betekend dat niet alleen maar meer gebieden maar ook meer afwisseling in de verschillende settings. Overigens is er ook gekeken naar een vreemde feature uit de eerste Rome Total War. Het Romeinse rijk bestond daar uit 3 verschillende families. Dat was volgens de makers om de speler een betere indruk te geven van de politieke situatie in het oude Rome. Fans waren niet heel erg onder de indruk van die keuze. Gelukkig bestaat het Romeinse rijk deze keer uit slechts één factie. Wel zijn er verschillende belangrijke personen die een rol spelen in de toekomst van het volk. Het ligt voor de hand dat we naast Scipio nog een boel belangrijke personen zullen terug zien.

Total War Rome 2 zal in de herfst van 2013 in de winkels liggen. Tot die tijd gaan wij het eerste deel nog een keer uit de kast halen…

Total War Rome 2 Carthage 1

Total War Rome 2 Carthage 2

Total War Rome 2 Carthage 3

Total War Rome 2 Carthage 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch