Menu Premium
Loading...

The Last of Us launch trailer

Karim Shehata 11/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Terwijl de E3 in volle gang is, brengt Sony deze week opmerkelijk genoeg een hele grote blockbuster uit. Het embargo van de reviews werd door Sony al een week naar voren geschoven, zodat The Last of Us in ieder geval zo min mogelijk ondergesneeuwd zou worden door het (next-gen) geweld van de E3. Of dat Sony is gelukt weten we nog niet, aangezien de game pas aanstaande vrijdag in de winkels verschijnt. Wel kreeg de game overal waanzinnige waarderingen, en werd er ook hier op Gamekings.tv niet lacherig gedaan over de kwaliteit van de game. Nu, zoals gezegd een paar dagen voor de release, komt Sony met de The Last of Us launch trailer.

De trailer werd gisteren ook getoond tijdens de persconferentie van Sony op de E3. Hierdoor wou Sony bij de pers in de zaal en de kijkers thuis toch nog aandacht trekken voor deze game, die ontwikkeld wordt door Naughty Dog. De studio maakte eerder indruk met de Uncharted trilogie op de PlayStation 3, en heeft nu dus The Last of Us afgerond.

In de launch trailer zien we enkele gameplay beelden waarin mensen en’ Infected’ op brute wijze te lijf worden gegaan door hoofdpersonages Joël en Ellie. Dit doen zij omdat de wereld praktisch is overgenomen door de ‘Infected’. Diezelfde ‘Infected’ hebben in deze game enkele decennia geleden de wereld al overgenomen, en daardoor miljoenen mensenlevens op hun naam staan. In de game bestuur je zelf Joël; het tweede personage Ellie wordt bestuurd door de AI. Het is de bedoeling dat jij haar in veiligheid brengt door haar naar een verzetsgroep met de naam de ‘Fireflies’ te brengen.

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft voor deze game ook een nieuw AI systeem ontwikkeld die ze zelf de ‘Balance of Power’ noemen. Hierdoor reageren vijanden volgens de ontwikkelaar realistischer dan ooit. Als een computergestuurde tegenstander beschoten wordt, vraagt hij/zij om hulp terwijl er in het geval van ‘melee combat’ gewoon keiharde klappen worden uitgedeeld door de AI. De AI reageert er dus op of jij een pistool of bijvoorbeeld een honkbalknuppel in je handen hebt, en omdat je munitie in deze game schaars is, heeft ontwikkelaar Naughty Dog ervoor gezorgd dat je heel erg tactisch en doordacht te werk moet gaan in deze game.

The Last of Us verschijnt aanstaande vrijdag (14 juni) in de winkels voor de PlayStation 3. Denk jij dat The Last of Us ondergesneeuwd is door het brute next-gen geweld van de E3?

The Last of Us launch trailer

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch