Menu Premium
Loading...

The Flock komt volgende week naar Steam

Gamekings Redactie 12/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Nederlandse ontwikkelaar Vogelsap staat vandaag ook even in de schijnwerpers! The Flock is namelijk vanaf 21 augustus verkrijgbaar op Steam en op Humble Store! Ben jij klaar voor dit duistere avontuur?

The Flock is een indie-game met een volledig eigen draai. Degene die de game hebben gespeeld op Firstlook 2014 of zich hebben geregistreerd voor de closed-Alpha weten al dat deze game een uniek concept met zich mee draagt. De game is het beste te vergelijken als een firstperson horror-versie van Annemaria koekoek. Als een soort van demoon is het de bedoeling om the light artifact te bemachtigen. Dit is als het ware een XL zaklamp waarmee je door de map kan lopen. Terwijl je met de zaklamp loopt als speler, moeten de andere Flocks je te pakken zien te krijgen. Ze kunnen echter niet tegen het licht van je zaklamp en moeten wanneer je op ze schijnt volledig stil blijven staan. Het doel van de game is om zo lang mogelijk met de zaklamp rond te lopen, terwijl een handje vol andere spelers op je jaagt.

The Flock zal niet tot in den eeuwigheid speelbaar zijn. Dit heeft er mee te maken dat er een timer gaat lopen zodra de game in de winkels ligt. Elke keer dat er een Flock dood gaat neemt de populatie af. Zodra de hele populatie van 215,358,979 Flocks dood is, is het over en uit met de verkoop van de game. De game zelf is, voor de bezitters van de game, vanaf dat moment in soortgelijke vorm nog wel speelbaar.

De game is een uniek concept die een hoop spanning met zich mee brengt. Extra leuk wordt het wanneer je jezelf bedenkt dat dit product van Nederlandse bodem komt. De pre-alpha die vorig jaar plaatsvond was, natuurlijk, nog niet helemaal vlekkeloos. Nu maar eens zien wat Vogelsap van deze game heeft gebakken. Dat kan je zien vanaf 21 augustus, dan is de game speelbaar op de PC, heb jij er ook al zin in?

Bron: Eurogamer

The Flock komt volgende week naar Steam

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch