Menu Premium

The Division krijgt geen exclusieve content op de consoles

Karim Shehata 12/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Tegenwoordig is het nogal een trend dat bepaalde multiplatform-games op één van de consoles exclusieve content krijgt. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld Call of Duty, waarbij de trotse bezitters van een Xbox 360 eerder aan de slag kunnen gaan met de DLC van de game. Dit lijkt naar alle waarschijnlijkheid te gebeuren doordat Microsoft een aanzienlijk bedrag overmaakt op de bankrekening van Activision, om er zo voor te zorgen dat de populaire game meer verkoopt op de Xbox 360 dan op bijvoorbeeld Sony’s PlayStation 3. Met de nieuwste MMO van Ubisoft lijken dit soort taferelen niet voor te gaan komen, want The Division krijgt geen exclusieve content op de consoles.

Dit meldt game director Ryan Bernard. Hij wilt liever geen verschillen zien tussen de Xbox One- en PS4-versie. “Op dit moment willen we de beste ervaring voor de toekomstige bezitters van beide platformen”, aldus Bernard. “Wij zijn niet bezig met exclusieve content of andere exclusieve dingen voor één van de twee platformen.” Voordat de toekomstige bezitter van een Xbox One of een PlayStation 4 opgelucht adem kan halen dat zij in ieder geval niets hoeven te missen van The Division, voegt Bernard hier nog wel aan toe dat er nog van alles kan gebeuren, puur omdat de ontwikkeling van de game nog lang is. “Het duurt nog lang voordat de game verschijnt, dus wie weet wat er gebeurt als de game uitkomt? Op dit moment hebben we echter nog helemaal niets hierover in de planning”, aldus de game director voor The Division.

Het lijkt er op dat Ryan Bernard liever twee dezelfde versies maakt, maar niet volledig wilt uitsluiten dat dit toch niet gaat gebeuren. Wat houdt hem namelijk tegen als Sony of Microsoft met miljoenen gaat smijten richting Ubisoft? Echter is dit voorlopig allemaal niet aan de orde, waardoor de keuze voor één van de next-gen consoles tenminste niét van The Division afhangt.

The Division krijgt geen exclusieve content op de consoles

The Division krijgt geen exclusieve content op de consoles

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch