Menu Premium

Terroristen plannen aanvallen met Call of Duty

Gamekings Redactie 21/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Volgens de Engelse krant The Sun gebruiken terroristen Call of Duty om zich voor te bereiden op geplande aanvallen, maar niet op de manier waar jij nu aan denkt.

Niet alleen Call of Duty zou worden gebruikt door de terroristen, ook Medal of Honor wordt door de krant aangehaald als voorbereidingsmateriaal. “Islamitische extremisten weten dat de overheid hun telefoontjes, emails en online messages in de gaten houden. Daarom gebruiken ze tegenwoordig de Xbox 360 en de PlayStation 3 om te communiceren”.

“Gamers kunnen inloggen om tegen elkaar te spelen, maar kunnen daarnaast ook prive chatten. Je kunt zelfs een prive match starten door middel van een wachtwoord. Daarbij gebruiken de verdachten bluetooth headsets om veilig met elkaar te praten”, aldus The Sun.

Een bron, die de krant gebruikt, vertelt zelfs dat degene die de veiligheid van deze games waarborgen er vanaf zouden weten.

Nu heeft The Sun niet echt een geweldige naam als het aankomt op betrouwbaarheid, en staat het niet bekend om zijn hoogstaande journalistiek. Er is dus een grote kans dat dit hele verhaal niet helemaal op de waarheid gebaseerd is. Het klinkt dan ook allemaal wat vergezocht, maar er zou een kern van waarheid in kunnen zitten.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch