Menu Premium

Er zijn te veel Resident Evil titels uitgebracht volgens Kawata

Gamekings Redactie 04/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er zijn te veel Resident Evil titels uitgebracht volgens Kawata. Een overdosis aan Capcom survival horror games. Het is tijd om even af te remmen. Resident Evil: Revelations producent Masachika Kawata ziet in dat de ontwikkelaar een beetje overboord is gegaan met het uitdelen van game-titels. “Ik denk dat vooral als je naar de laatste twee jaar kijkt, er waarschijnlijk een beetje te veel games waren.”, aldus Kawata. In totaal zijn er in de afgelopen twee jaar, vier games uitgekomen binnen de franchise: The Mercenaries 3D, Revelations, Operation Raccoon City en deel zes.

Vooral Resident Evil 6, het tot nu toe laatste deel in de serie, werd met gemengde gevoelens ontvangen. Volgens Kawata heeft Capcom het afgelopen jaar wel geleerd dat veel titels uitbrengen niet betekent dat het bedrijf ook meteen de gamers voor zich wint. Maar, het rustig aan doen staat in begin 2013 in ieder geval nog niet in de planning. Revelations, eerst een 3DS exclusieve titel, komt uit in mei voor de Xbox360, PS3, Wii-U en PC. Weer een deel erbij, technisch gezien.

“Ik denk ook niet dat de oplossing ligt bij de kunstmatige verspreiding van titels. We moeten altijd beginnen met onszelf af te vragen hoe we de games beter kunnen maken. Als de oplossing daarvoor het verspreiden van releases is, anders dan wat we nu doen, dan is dat iets wat we gaan doen.” Het schuiven met release-data maakt een game natuurlijk niet beter, maar het kan wel invloed hebben, zegt Kawata. Het kijken naar het releasepatroon zou deel zijn van de oplossing om de games een positievere boost te geven.

Dat wordt dus in de gaten houden, hoe het nieuwe schema van Capcom titels eruit gaat zien. Veel games binnen een korte tijd uitgeven is voor ons geen enkel probleem, zolang kwaliteit en niet kwantiteit de boventoon blijft voeren.

Er zijn te veel Resident Evil titels uitgebracht volgens Kawata

Er zijn te veel Resident Evil titels uitgebracht volgens Kawata

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch