Menu Premium

Sushee lanceert Kickstarter-campagne voor nieuwe Fear Effect

Duncan Israel 07/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Franse indie-studio Sushee wil geld op gaan halen voor een nieuwe Fear Effect, via Kickstarter. De studio wil het crowdfunding-platform gebruiken om geld op te halen voor het ontwikkelproces van de game.

Tijdens een vergadering bij Square Enix, die de game gaat uitgeven, kwam Sushee met het idee om een nieuwe Fear Effect te maken. Square Enix keurde de pitch goed en gaf de studio groen licht om een Kickstart-campagne te beginnen. De oprichter van Sushee, Benjamin Anseaume, heeft aangegeven dat ze iets heel anders gaan doen met de game: “De mensen hoeven geen Fear Effect 3 te verwachten, wij zijn geen triple-A studio zoals Kronos. Wij zijn een kleine indie-studio en dat gaan de mensen terugzien in de game, zowel grafisch als gameplay-technisch”.

De game moet qua verhaal wel een vervolg worden op Fear Effect 2. Voor het verhaal werkt de studio samen met John Zuur Platten, hij schreef al eerder mee aan het verhaal voor Fear Effect. Sushee geeft aan dat ze het belangrijk vinden om een goed verhaal neer te zetten. “Het is lastig om een vervolg te bedenken op een verhaal dat je niet zelf gecreëerd hebt. Dat deed ons realiseren dat we hulp nodig hadden van het voormalige Fear Effect-team.”

Als de Kickstarter, die honderdduizend euro moet opleveren, volbracht is, hoopt Sushee de game in 2017 op PC uit te gaan brengen. De game komt ook uit op de console, maar dat laat nog iets langer op zich wachten. Het Kickstarter-project start 12 april.

Bron: Eurogamer

Sushee lanceert Kickstarter-campagne voor nieuwe Fear Effect

Sushee lanceert Kickstarter-campagne voor nieuwe Fear Effect

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch