Menu Premium

Studio Ghibli pretpark zal in 2022 haar deuren openen

Reilly 01/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Jarenlang hebben we dingen gehoord over een mogelijke Studio Ghibli pretpark. Het is nu echter officieel: Als alles volgens plan gaat zal 2022 het jaar zijn waarin de deuren worden geopend. Over drie jaar kun je je dus helemaal in haar fantasierijke werelden laten onderdompelen. Althans – dan moet je wel eerst een tripje naar Japan regelen natuurlijk.

Studio Ghibli

Waarschijnlijk hoeven we voor de meeste mensen hier niet uit te leggen wat Studio Ghibli is. Deze animatiestudio is wereldwijd beroemd voor haar impactvolle en creatieve animatiefilms. Princess Mononoke, Spirited Away, Howl’s Moving Castle…we kunnen nog wel even doorgaan met het opnoemen van prachtige films. Ze hebben zelfs samengewerkt met een Nederlandse animator voor de film The Red Turtle. Ook kun je Studio Ghibli’s werk vinden in de eerste Ni No Kuni game.

Pretpark

Het pretpark wordt in samenwerking met de overheid van de Aichi regio en het Japanse mediabedrijf Chunichi Shimbun gebouwd. Het zal gevestigd zijn in het Aichi Commemorative Park, wat vrij centraal in Japan ligt. Hoewel er nog geen officiële design-plannen openbaar zijn gemaakt heeft de oprichter van de studio, Hayao Miyazaki, een aantal jaren geleden wel een mock-up gemaakt. Check hem hieronder.

Mock-up

Het einde van Studio Ghibli? Nope!

Een aantal jaar geleden, in 2014, besloot Studio Ghibli in ieder geval het productiegedeelte van de studio af te sluiten. Dit omdat Hayao Miyazaki met pensioen ging. Drie jaar later hield hij daar echter verrassend genoeg weer mee op. Sinds 2014 hebben we geen film meer gekregen van de studio maar Miyazaki is momenteel volop bezig met de film “How Do You Live?”. Deze film zal mogelijk rondom de Japanse Olympische Spelen, in 2020, uitkomen.

Zou jij wel een het pretpark willen bezoeken? En welke wereld zou jij graag terug willen zien in het pretpark?

Zou ook wel tof zijn als de heren van Gamekings een bezoekje gaan brengen, toch? Jelle is namelijk zeker fan van Studio Ghibli. Hopelijk gaan ze dan wel beter weer krijgen dan toen ze het Studio Ghibli-dorpje bezochten met de Asia Roadtrip.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch