Menu Premium

Street Fighter X Tekken verkoopt niet volgens plan

Gamekings Redactie 16/05/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Slecht nieuws voor Capcom, de verkoopcijfers van Street Fighter x Tekken vallen volgens de uitgever tegen. Het succesgehalte van de game ligt lager dan verwacht. Maar bescheiden als Capcom is, leggen ze de schuld niet geheel bij zichzelf.

Voor extra drama wijst Capcom met de beschuldigende vinger naar het “kannibalisme binnen het fighter genre.” Wat wordt hier precies mee bedoeld? Te veel fighting games die rond dezelfde tijd uitkomen. Dit zorgt ervoor dat fighter fans zonder winnende lottotickets moeten kiezen welke fighting game ze kopen, en welke ze links laten liggen. Street Fighter x Tekken heeft sinds de release in maart 1,4 miljoen kopieën verkocht. Wat minder is dan Capcom gepland had. “We geloven dat een van de redenen het kannibalisme is door de release van een groot aantal games binnen hetzelfde genre in een korte tijd”, aldus Capcom.

Street Fighter x Tekken is, zoals de naam al zegt, een combinatie van de twee fighting games Street Fighter en Tekken. De Tekken personages zijn in deze titel te gast in het Street Fighter universum, inclusief herkenbare 2D stijl. Deze game is verzorgd door Capcom. De tweede cross-over, Tekken x Street Fighter, ligt in handen van Namco Bandai.

Capcom is altijd een grote naam geweest binnen het fighting genre. Met de Street Fighter franchise, Marvel vs. Capcom games en nog een stapel andere titels staat de uitgever zeker in de top. Maar concurrentie is er zeker, onder andere in de vorm van Mortal Kombat, de Tekken games en Soul Calibur franchise. Gelukkig lijdt Capcom niet te veel verlies, want de game Resident Evil: Operation Raccoon City was wel een groot succes.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch