Menu Premium

Steam gamemarkt 3,25 miljard euro waard

Rik Koning 05/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ruim twaalf jaar geleden kwam Valve met een eigen digitale gamewinkel op de markt, genaamd Steam. Naast het verkopen van games moest Steam ook helpen met het automatisch updaten van games en was het bedoeld om piraterij en cheaters tegen te gaan. Wat oorspronkelijk als een enigszins overbodig programma ervaren werd, groeide in de jaren erna uit tot het grootste distributieplatform voor games.

Aanvankelijk leek het een wat vreemde zet van Valve; de studio stond namelijk bekend om het maken van games, niet van andere software. Achteraf bleek het een briljant concept, zo blijkt opnieuw uit de statistieken van Steam Spy, een onafhankelijke website voor verkoopcijfers van games. Volgens de site kwamen in 2015 meer dan 3,000 games uit, ruim de helft meer dan in 2014.

In totaal was de Steam-markt afgelopen jaar ongeveer €3,25 miljard waard. Dit wordt geschat op ruim een kwart van de inkomsten van de complete games industrie. In totaal werder er meer dan 350 miljoen games verkocht via Steam. De best verkochte games waren – niet geheel verrassend – Grand Theft Auto V en Fallout 4, maar ook games als Cities: Skylines, Rocket League, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en Besiege deden het erg goed.

Heb jij een aandeel gehad in het feit dat de betaalde gamemarkt op Steam nu zoveel waard is? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Steam gamemarkt 3,25 miljard euro waard

Steam gamemarkt 3,25 miljard euro waard

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch