Menu Premium

UPDATE: Valve voegt Bitcoin toe aan betaalopties Steam

Samuel Boyd 28/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

UPDATE: Inmiddels is bitcoin als betaaloptie toegevoegd aan Steam. Wanneer je dus bitcoins bezit, kun je daar vanaf nu ook je Steam-games mee kopen. De bitcoin-betalingen worden afgehandeld door BitPay, een betaalprovider voor bitcoins.

Origineel bericht:

Alhoewel Steam een redelijk aantal betaalmogelijkheden biedt, is meer keuze altijd fijn. Er bestonden al een tijdje geruchten dat Bitcoin aan het lijstje van betaalopties toegevoegd zou worden, wat nu wordt bevestigd door verschillende game-ontwikkelaars.

De eerdere geruchten waren afkomstig van Reddit-gebruiker Haoose, die een screenshot plaatste van een Steam-tekst met verwijzingen naar BitPay. Nu laat een game-ontwikkelaar, ook via Reddit, een screenshot de wereld in die alle geruchten bevestigd. Op de Steam Developers-fora, die niet door buitenstaanders te benaderen zijn, heeft Valve namelijk uit de doeken gedaan hoe Bitcoin betalingen op Steam gaan werken.

Valve gaat niet zelf de betalingen verwerken, maar laat een derde partij dit afhandelen. Eerdere geruchten wijzen erop dat het gaat om de betaalservice Bitpay. Valve geeft aan dat wanneer iemand met Bitcoin wil betalen, de lokale prijs van de game omgerekend zal worden naar Bitcoin volgens de huidige dagkoers. Dit betekent dat de gebruiker Bitpay betaalt in Bitcoin, en Bitpay vervolgens Valve betaalt in de lokale valuta.

Dat Bitcoin naar Steam komt lijkt dus een kwestie van tijd, maar wanneer de betaaloptie precies mogelijk wordt laat Valve nog niet los. Uit het bericht wordt enkel duidelijk dat het ‘binnenkort’ moet komen. Gebruik jij al Bitcoin om aankopen te doen, of hou je het bij de oude vertrouwde Euro? Laat het ons weten in de comments!

Bron: VG24/7

Steam gaat mogelijk Bitcoin accepteren

Steam gaat mogelijk Bitcoin accepteren

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch