Menu Premium

Starbreeze ziet niks in free-to-play

Gamekings Redactie 10/07/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Starbreeze CEO, Mikael Nermark, heeft wel oren naar verschillende business modellen, maar ziet niks in free-to-play. De ontwikkelstudio is voornamelijk bekend vanwege titels als The Darkness, The Chronicles of Riddick en Syndicate.

In een interview laat Nermark weten dat het bedrijf verschillende business modellen op tafel heeft liggen. Het free-to-play model valt hier niet onder omdat het volgens Nermark kostbaar en moeilijk uitvoerbaar is. Hij laat weten dat ze meer zien in ‘cheap to play’. Een game volkomen gratis aanbieden dat is toch echt een brug te ver.

Starbreeze experimenteert momenteel met meerdere projecten, maar je hoeft niet bang te zijn dat ze grote triple-A ontwikkelingen links laten liggen. Naast de grote titels doen ze nu ook kleine downloadbare games die ze zelf financiëren. Starbreeze focust zich op verschillende business modellen en daarmee verschillende games, om al je geld op één model in te zetten is volgens Nermark riskant.

De titel waar ze nu mee bezig zijn is P13. Nermark liet niet weten waar het over gaat of wat je er van kunt verwachten, maar is zelfverzekerd dat ze hiermee een top product gaan afleveren. Hij denkt dat mensen verrast zullen zijn met het feit dat Starbreeze met zo’n titel bezig is. “I think we’re bringing something unique and new to the table in terms of gaming. That’s how cocky I’m going to be.”

Dat zijn hoge verwachtingen die de beste man op zijn bedrijf legt. Wat vind jij van het free-to-play model? Maakt Starbreeze een grote fout door niet mee te varen met deze gratis boot?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch