Menu Premium

Square Enix haalt Mac-versie Final Fantasy XIV uit de verkoop

Karim Shehata 06/07/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Games worden niet vaak uit de verkoop gehaald. Zo bleven games als Halo: The Master Chief Collection en Battlefield 4 gewoon doorverkocht worden. Uitgever Warner Bros haalde de problematische PC-versie van Batman: Arkham Knight vorige week echter wél uit de verkoop en nu doet Square Enix iets soortgelijks met de Mac-versie van Final Fantasy XIV.

De situatie is niet vergelijkbaar. Waar Batman: Arkham Knight werkelijk waar aan alle kanten niet af bleek te zijn, is het met de Mac-versie van de Final Fantasy MMO een andere reden waarom Square Enix dit besluit te doen. Er zijn namelijk verschillende fouten gemaakt met de minimale systeemeisen van de game voor Apple’s Mac-platform. “Alhoewel onze teams de Mac-versie hebben getest op de hardware – omdat we op het laatste moment nog wat verbeteringen door wilden voeren –  hebben we besloten om verschillende versies van de systeemvereisten voor te bereiden. We zouden er dan één kiezen op basis van het eindresultaat”, aldus Naoki Yoshida, de producer en director van de game.

Yoshida gaat verder door te zeggen dat simpelweg de verkeerde systeemvereisten zijn gepubliceerd en daarvoor neemt hij dan ook de verantwoordelijkheid. De man zegt dat de Mac-versie van Final Fantasy XIV pas opnieuw verkocht gaat worden, als de communicatie naar de gamers goed is en de juiste systeemvereisten bekend worden gemaakt. Iedereen die de Mac-versie van Final Fantasy XIV heeft gekocht, kan zijn of haar geld terug krijgen van Square Enix.

Bron: Gamesindustry.biz

Square Enix haalt Mac-versie Final Fantasy XIV uit de verkoop

Square Enix haalt Mac-versie Final Fantasy XIV uit de verkoop

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch