Menu Premium

Splinter Cell is een evoluerende serie volgens Ubisoft

Gamekings Redactie 14/01/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vaak als je een game koopt uit een bepaalde serie, weet je precies wat je te wachten staat. De gameplay is te vergelijken met de eerdere delen, maar (hopelijk) verbeterd en er wordt voortgeborduurd op wat de serie grootgemaakt heeft. Assassin’s Creed is bijvoorbeeld zo’n serie die de kern blijft aanhalen en toch vernieuwend genoeg is door in het vierde deel piraten de hoofdrol te laten spelen. Tom Clancy’s Splinter Cell is echter een ander geval, want met die serie kunnen ze alle kanten op als het aan de ontwikkelaar ligt. Splinter Cell is een evoluerende serie volgens Ubisoft en de volgende game in de reeks zou zomaar compleet anders kunnen zijn.

In een interview dat Ubisoft Toronto’s animation director, Kristjan Zadziuk, gaf aan OXM vertelde hij dat ze nog niet overtuigd zijn dat ze de perfecte formule hebben gevonden voor de Splinter Cell-serie. “Als je kijkt naar de serie zijn er geen twee Splinter Cell-games hetzelfde. Ze zijn allemaal geëvolueerd en anders van elkaar. Dat maakt het voor mij ontzettend leuk”, aldus Zadziuk. Hij vervolgt zijn enthousiasme met vertellen dat ze bij Ubisoft niet doelen om van de Splinter Cell-games een bestseller op Call of Duty-niveau te maken, maar dat ze slechts de beste Splinter Cell-titels willen maken die er mogelijk zijn.

Ze zien het bij Ubisoft niet als iets slechts om onderdelen uit eerdere games mee te nemen, maar niet slechts omdat het kan. “Het is niet alsof we gewoon zitten en zijn van ‘doe mij die toevoegingen maar, want dat werkte eerder'”, vertelt Zadziuk. Als voorbeeld heeft Zadziuk het over Assassin’s Creed en Far Cry 3. “Far Cry 3 is zo’n grote game, dus ze geven je een grootse manier om de map te ontdekken. Bij Splinter Cell werkt dat niet – het heeft geen zin om Sam op een toren te laten klimmen en een knop te drukken. We hebben wel een vorm van actief sprinten, maar dat is geen kopie van Assassin’s Creed. Het is onze manier van Sam vloeiender te laten bewegen.”

De laatste titel in de reeks, Tom Clancy’s Splinter Cell: Blacklist, deed het goed en het is nu natuurlijk de vraag wat ze gaan brengen met het volgende deel. Het is al duidelijk dat er Splinter Cell-game in de maak is voor de Xbox One en PlayStation 4, maar meer is er nog niet over bekend.

Splinter Cell is een evoluerende de serie volgens Ubisoft

Splinter Cell is een evoluerende de serie volgens Ubisoft

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch