Menu Premium

Splinter Cell: Blacklist is bevestigd voor de Wii U

Gamekings Redactie 10/04/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Voor de Wii U is het aanbod aan vlezige hardcore games momenteel nogal schaars, Good Guy Ubisoft gaat het leed verzachten. Splinter Cell: Blacklist is bevestigd voor de Wii U. Yes!

De laatste écht nieuwe Splinter Cell verscheen in 2010. De opvolger werd een aantal keren uitgesteld door Ubisoft, maar de release van de stealth game komt dichterbij. Gisteren verscheen de game Splinter Cell 6 (!) voor de Wii U prompt op Amazon, zonder enige box-art of iets dergelijks wat daarvoor moet doorgaan. Logisch dat er sceptisch gereageerd werd, maar vandaag bevestigde Ubisoft dat Splinter Cell: Blacklist op 22 augustus dus ook voor de Wii U uitkomt.

We kunnen ervan uitgaan dat de game grotendeels hetzelfde zal zijn als de versie voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Het ligt wel voor de hand dat de Wii U versie grafisch wat voordelen zal hebben. Denk aan een hogere resolutie en hoogwaardigere texures. Maar het is vooral interessant om te zien wat de creatievelingen bij Ubisoft doen om de unieke features van de Wii U te implementeren. Het is niet uitgesloten dat de game ook geheel op de Gamepad te spelen is, aangezien dit bij Ubisofts vorige grote mulitplatform game, Assassins Creed 3, ook mogelijk is. Wel handig dus als je televisie wordt geconfisqueerd door je huisgenoten. De Splinter Cell franchise, met zijn spionage gadgets, leent zich ook perfect voor inventief Gamepad gebruik. Wellicht voor het tonen van informatie zodat je televisiescherm daar vrij van blijft. Maar dat blijft natuurlijk gissen, mogelijk heden zijn er genoeg.

Wat we al wél weten is dat je Splinter Cell: Blacklist zal kunnen spelen op de manier die het best bij je past. Onopgemerkt sluipen in de schaduwen en vijanden stilletjes één voor één van het leven beroven óf geheel in Rambo stylo al rennend, dekking zoekend je vuurwapens legen. Dat laatste zal je overlevingskansen vermoedelijk wel verkleinen.

Splinter Cell: Blacklist voor de Wii U verschijnt op 22 augustus. Zijn de vermoedelijke toegevoegde features voor jou een reden om de game voor de Wii U aan te schaffen?

Splinter Cell: Blacklist is bevestigd voor de Wii U

Splinter Cell: Blacklist is bevestigd voor de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch