Menu Premium

Sony wil niet dat de Vita overspoeld wordt met console ports

Gamekings Redactie 09/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony wil niet dat de Vita overspoeld wordt met console ports, zoals gebeurde met de PSP. Sony’s eerste handheld Playstation kreeg nogal wat kritiek te verwerken omdat het gros van de games voor de PSP ports waren van Playstation 2 games. Met de PlayStation Vita gaat dit niet gebeuren volgens Sony.

John Koller, marketing ‘big shot’ voor Sony’s handheld en consoles afdeling, geeft toe dat “het probleem met de PSP was dat we werden overspoeld met ports.” Daardoor werd het moeilijk om aan te geven wat de PSP nou zo uniek maakte. Het was bij wijze van spreken een Playstation 2 die je mee kon nemen. Behalve dat je je hele spellen en film collectie dubbel moest kopen: één voor de Playstation 2 en één voor de PSP.

Volgens Koller worden portable games niet gekocht omdat de “consument de huiskamer heeft verlaten.” Gamers willen een unieke ervaring, en Sony zorgt ervoor dat de fout met de PSP niet wordt herhaald. Wat ze precies gaan doen wordt niet vermeld, maar ga er maar van uit dat er unieke games worden gemaakt voor de Vita, los van wat er op de Playstation 3 gebeurd. Heb jij ideeën voor Vita games die gebruik maken van de unieke karakteristieken van een handheld?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch